Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne objavljujte ovakve vijesti..nasi debili ce odmah uvesti da radimo do 79-te godine zivota ili 55 godina staza...
ma gdje ćeš raditi?
ma ovaj penzioni fond treba ukinut, nek svako sebi stedi i necete imat problema, tolike pare se uplacuju a opet fali, a ko to jos zivi duze od 69god, bude 2-3 god u penziji
Ne brinite za radnu snagu, evo nas stižemo, pa ćemo svi skupa u "penziju" s 55 godinica
Svake dvije godine, produze za dvije godine. Znaci ako ti fale jos samo dvije godine do penzije, neces je nikad ni docekat. Kradja, otimanje, prevare, to je posao 21.veka, u stvari tako je od uvek bilo, Tesla bijo jedan naj pametnijih ljudi a umro kao prosjak, nije imao sam ni sobu da plati u Newyorkeru.
Obzirom da imaju svoja ljudska prava, plate koje se mjere u hiljadama, odmore i radnička prava koja se poštuju, rad do 69. i nije nešto. Da radi 10 sati za 20 maraka onda bi Nijemca bilo žao ali ovako ne.
Neće da umiru i eto ti problema, a nema mladih da rade, eto da nije ganice u nas ima mladih da rade, a uz to stresa od stranaca im neće hvaliti pa će biti lakše mirovinskom fondu.
Kapitalizam je eben sistem!
Ovi u nasoj Centralnoj Banci mogu raditi do 89 godine.
penzioni fond baziran na solidarnosti je najgluplja stvar na svijetu, a na snazi je u vecini drzava svijeta. Eno Japan sustiže taj problem, ekonomija im se smanjuje jer populacija je sve starija, slabo se razmnozavaju i sve vise je penzionera, a treba to financirati. Nove generacije moraju robovati starima zbog toga. A trebao je svako uplacivati sam sebi za penziono i da niko njegove pare ne dira niti da nova generacija bude odgovorna za staru. Imigranti su dovedeni djelomicno da se rijesi ovo
Trebali bi oni sa 30 godina u peMziju k'o naši kvazi generali i majori, nek se oni ba malo nama prilagođavaju, dosta smo se ba mi njima prilagođavali.
@suština, vidiš i u ovako teškim uvjetima pa opet svima dobro i generalima i majorima, a i kapetanima... sve na kredit sve za raju jarane, netko će vraćati inšalah:)h:)h:(
U nas peMzije nece ni isplacivati sve potrosise na sastanke po birtijama..
nije odavno objavljena veca propagandna laz na klix-u.to da osobe koje ispune uslov,cetrdeset godina radnog staza bez obzira na godine starosti ne mogu da ostvare pravo na penziju ima samo u bih i nigdje vise.u njemackoj je starosna granica za zene sezdeset godina,za muskarce sezdeset pet i razmatraju mogucnost da se ta granica smanji shodno godinama radnog staza.
Nije bome svugdje u Evropi tako.U Spaniji nikad nije postajala razlika za zene i muskarce trenutno je 67 godina.Sto se tice radnog staza za penziju "ne igra veliku ulogu"dok ne napunis najmanje 65 nemozes se penzionasiti,taman da imas neznam koliko staza
@soniaaa spanija je sranje od drzave, nemoj je uzimati za primjer.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ovo je pravi prijedlog,peMzija u kucu pop ja hodza predkucu Jutricaaaa radni narode Bosne i Hercegovine
bravo