Al Shiddi grupacija
8

Pogledajte kako će izgledati Swissôtel u SCC-u čije je otvorenje najavljeno za 2018. godinu

Klix.ba
Al Shiddi grupacija je u saradnji s jednom od najvećih hotelskih kompanija na svijetu AccorHotels 22. maja u Vijećnici u Sarajevu najavila zvanično otvorenje Swissôtela u Sarajevo City Centru.

Riječ je o globalnom hotelskom lancu sa 5+ zvjezdica čije je otvaranje planirano za početak 2018. godine. Hotel će imati 218 luksuzno opremljenih soba s panoramskim pogledom na centar grada i okolne planine, salu za konferencije od 550 m2 i spa centar s potpisom Purovel Spa & Sport na više od 1.500 m2.

"Hotel je namijenjen svim gostima i turistima, domaćim i stranim, koji dolaze u Sarajevo i imaju želju da osjete prepoznatljive usluge švicarskog hotelijerstva s međunarodno priznatim Accor brendom, a unutar projekta Sarajevo City Centar, uključujući shopping centar i poslovnu kulu", rekli su iz kompanije Al-Shiddi za portal eKapija.

Hotel će imati i autentičan dizajn koji kombinuje elemente bosanskohercegovačke tradicije i jednostavnost i profinjenost švicarskog modela uređenja prostora. Enterijere Swissotela dizajnira engleska firma Scott Brownrigg Associates sa dugogodišnjim iskustvom u razvoju high-end hotela u Evropi.

Prilikom najave zvaničnog otvorenja najavljeno je i otvaranje 200 direktnih i 400 indirektnih novih radnih mjesta.

Swissôtel je globalni luksuzni hotelski lanac sa 5+ zvjezdica koji svojim ulaskom i investicijom u SCC pozicionira Bosnu i Hercegovinu kao novu elitnu turističku destinaciju, a uslugom i smještajnim kapacitetima svrstat će Sarajevo među najbolje turističke destinacije svijeta.