Komentari (77)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Švicarci su to davno uveli samo ne izgleda kao četverodnevna sedmica nego kao produženi vikend. U petak se radi do 12 sati a u ponedeljak od 12 sati. U BiH se na crno radi jedan dan odmora svake dvije sedmice.
Kod nas se mora prvo smanjit na 5, Aa na 4 cemo za nekih sto godina..
Nikad ovo nece zazivjeti na globalnom nivou jer vecina poslodavaca bi najradije nametnula da covjek radi 24/7.
Apsolutno
SDA tajkuni imaju bolju ideju...da radna sedmica traje 8 dana..a da se pise sedam...
Ovo mora da je ideja Dine Konakovića, nikada nije na posao uatao i radio kao 99 % ljudi. Kako lideriše u KS postalo je naporno raditi 5 dana u hefti. Potrbušio se i razmilja kako unazaditi ovaj narod... prvi put da nešto predlozio a da nije SDA, Sebiju i Bakira uzeo u usta
Odlicna ideja koja ce u sirokom luku zaobici tamni balkanski vilajet
Recite to Bingu
Mlijeko i mlijecni proizvodi su poskupili mnogo vise u odnosu na stopu inflacije. Prica se o poskupljenju brasna, a najgore smo prosli sa mlijekom.
Da mi spustiti na sestodnevnu
Treba da više provode sa porodicom, a kukate kako je previše stanovnika na planeti, pa koga vi zaje3avate! HAHAHAHA
Zato što takav koncept ubija mala i srednja preduzeća. Zato što velike i globalne korporacije upravljaju svijetom. Zato što imate više vremena da trošite pare koje nemate na stvari koje vam ne trebaju.
Hahahaha, radi se i po 7 dana pa niko ništa
Manje rada više seksa!
Ako neko od FBIH parlamentaraca ovo čita: hitno podnesite inicijativu za izmjene Zakona o radu FBIH, jedino u FBIH pauza od 30 minuta NIJE uračunata u radno vrijeme, a u RS-u i svim državama regiona, jeste. Tu nam kradu pola sata svaki dan.
Kome je normalno da potroši isto sati na rad kao i na viđanje svoje porodice, taj nije normalan.
Evo ja volim raditi. I najbolje mi je kad fufa koja više voli biti kod kuce sa porodicom gleda preko one stvari jer sam ja finansijski nezavisniji od njega.