Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne postoji ni jedan nacin kucne izvedbe da provjerite da li u medu ima "secera" ,,u svakom medu ima secera jer se med sastoji 80% od secera 18% voda a 2% je ono hranjivo i ono pravo sto pcela daje tom medu. Med se iskljucivo uzima na "obraz" pcelara,,ako iole taj pcelar drzi do sebe i svog proizvoda i ako voli ono cime se bavi nece vam prodati med u kojem ima "secer" tj. da je taj med dobio prihranom pcela od agde odnosno secera i vode u omjeru 1:1,,,jer pravi pcelari taj med ostavljaju sa ponovnu prihranu pcela u susnom periodu. TAKO DA ZNATE,,MED SE UZIMA NA OBRAZ!!!
Preluda analiza meda
za one koi pitaju kako znati dali je med pravi, ima mnogo načina ali ovaj još niko nije uspio prevariti.U čašu staklenu stavite par kaškica meda stavite u mikrovalnu i na maximum med ne ključa i ne isparava sve osalo nije med
kako su do sad provjeravali ?
nikako. da jesu, 90% meda bi moralo biti povučeno sa tržišta a "pčelari" pohapšeni.
Naši pčelari će biti u nepovoljnom položaju u odnosu na one iz EU koji zbog određenih poticaja mogu davati med i po nižim cijenama", kaže Danijela Petrović u intervjuu za Poslovne novine.........................Nije samo u poticajima,krave.tino glupa...To je najviše zbog toga što je sto.ka pohlepna,pa dam i daš sve moguće podsticaje sto.ka bi i dalje prodavala ovaj tkz.med po astronomskim cijenama...........P.S.........Pravi med ovi medari zadržavaju za sebe,ili ide za izvoz
niko od pošteni pčelara nema potrebu da izvozi med naš narod je naviko da u kuči uvjek ima negdije tegla u čošku
Ako nemaju kolicinu za izvoz, imaju dovoljnu kolicinu za unutrasnjost Cijena mora biti pristupacna, da bi svu proizvedenu kolicinu prodali. Zasto uvoziti, sve vam se nalazi u bliznjoj okolini. Pcelari moraju samo paziti da taj med ne mjesaju sa secerom, produzivati ga (varati) da bi vise zaradili.Kupac ce prepoznati kvalitet domaceg i znati cijenuti.
bošnjo ne može funkcionirati bez krađe,varanja,lopovluka.....Zato i biraju 20 godina stranke koje im to omogućavaju
mi smo poznati po kvaliteti :)