Savjet američke vlade
0
"Ne vozite svoju Toyotu!"
Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
dobra prilika da se izvices od kazne za prebrzu voznju :)
Japanci su pronasli nacin da potamane Amere.
Dakle, da odgovorim - cim pokrenes vozilo postaje jako tesko prebaciti. Npr, bio sam nestrpljiv da sacekam da se auto potpuno zaustavi kada sam isao u rikverc, i pokusao sam prebaciti u D (drive) i nisam sam uspio. To je bila brzina od 10KMh. Kasnije sam probao i bila je potrebna velika snaga a auto se jako trznuo, tako da nisam vise to radio. Pri vecim brzinama je potpuno nemoguce. Pogledaj malo sistem rada (shemu) automatskih mjenjaca i bice ti jasna fizika. Nisam vidio informaciju nigdje da je neko zvao 911, mozda je neko vec pricao u toku voznje sa nekim?
Toyota nikad nije bila toliko dobra koliko se prica. Na 2.2 turbo motorima su imali ogromnih problema sa potrosnjom ulja. Samo u Bosni su korisnicima zamjenili masu motora pa cak i komplet vozila. Toyotina izdrzljivost je cista iluzija za laike.
ne moze se zapaliti cigara i razmisljati ali se moze pozvati 911 i ispricati nekome na telefonu sta se desava? drugo, jesi li siguran da se pri brzini od 80-90km ne moze prebaciti iz D u N? kako znas da ne moze? jesi probao ili ti je neko reko?
Prvo, kada su sekunde u pitanju i element iznenadjenja cesto se ne moze zapaliti cigara i razmisliti o mogucim rjesenjima. Drugo, kod automatika se ne moze izbaciti iz brzine (N) ili ugasiti auto dok je visok broj obrtaja, odnosno dok vozilo nije zaustavljano, sto je slucaj kada se zaglavi papucica - visok RPM. Trece, emergency brake je isto sto i rucna - bas me interesuje kako bi neki od BH Scumahera zaustavili na rucnoj pri npr 80 a auto ti ubrzava. Cetvrto, kod automatika, za razliku od manuelnog kocnica nema lamelu za protivnika (lamela ce na kraju prokilzati) vec sinhrone koji su od celika i sprzice kocnice, pogotvo sa ABS-om koji ce proklizavati. Toliko od covjeka koji je vozio sranj* od automatika. Jedino se slazem sa teorijom nogom probati vratiti papucicu, ali ne znam u kojoj mjeri se zaglavi. Pravo je cudo koliko imamo \"pametnih\" Bosanaca koji odmah izjave da je neko glup i da bi oni to bolje.
kao vlasnik dve TOYOTE CAMRY mogu samo reci da mi nije jasno kako neko moze da papucicu gasa stisne do kraja .. ja i kada vozim ovdje dozvoljenih 110 ili 120 KM/H papucicu gasa stisnem NAJVISE DO POLOVINE hoda.. u slucaju zaglavljivanja..kod AUTOMTAIKA se mora preabciti u NEUTRAL i stisnuti kocnicu do kraja [ebz pumpanja]
Pa zato ima N = Neutralna brzina..u Neutralnu se uvjek moze presaltati...sto ce zaustaviti ubrzavanje auta...udari po emergency break-u i eto..neces poginuti Hajd Sellam
Pa majku Vam nepismenu, nikad necete postati pravi portal poput indexa i dnevnik-a : \" Još 19 smrti i na hiljade nesreća \" smrti ? Sta ovo znaci ?
stavis automatik mjenjac u poziciju N i pritisak gasa ne utice na ubrzanje.
prodajem papučicu gasa iz toyote. nije puno prešla. povoljno. može i zamjena za građevinski materijal ili sirova drva. ja ću ih sušiti. nije problem.
hahaha BAŠ JE ZABAVNO VOZITI TOYOTU! TOYOTA No. 1 e sad treba ovim zastupnicima iz BiH reći da po damping cijenama prodaju sva vozila našim političarima. SEVAP JE!
nisam baš siguran ali koliko se sjećam ima na automatskim mjenjačima i oznaka N. kažu da fino stisneš gumb povučeš mjenjač dok se poluga ne poravna sa slovom N i auto je u leru. bez obzira ipak mislim da je jednostavnije nazvati mobitelom i kukati. mislim, dramatičnije je svakako. pa amerikance fakat treba izolirati od ostatka svijeta. ne branim toyotu već samo se slažem sa prethodnicima koji kažu da ima rješenja i to molion. što kaže ovaj gore, pa sastruži ga od ogradu
@a man ti si jos gluplji od ovog koji pise clanak, pa u p.... materinu nije avion izbaci iz brzine ili pokusaj ugasit auto, ja bi ga sastrugao od ogradu autoputa dok se nebi istopijo ali bi 100 % usporijo
Naravno, ne može se ugasiti auto...ali u automatskim mjenjačima ima i mogućnost ručnog prebacivanja brzine...npr.prebaciš u manju i motor koči...hiljade rješenja kako bi se izbjegla tragična nesreća, ali eto...pametni ameri