biznis
0

Moja TV uskoro dostupna i korisnicima drugih mreža

Klix.ba
U prostorijama BH Telecoma danas je potpisan ugovor između kompanija BH Telecom d.d. Sarajevo i Beenius d.o.o. iz Ljubljane o proširenju IPTV platforme.

Potpisani ugovor će osigurati neophodne resurse za povećanje broja korisnika popularne usluge Moja TV.

Značaj ugovora je što će realizacijom istog biti uvedena brojna funkcionalna kapacitativna proširenja, pri čemu je akcenat stavljen na proširenje kapaciteta i distribucije on-demand platforme za usluge videoteke i usluge snimanja.

Navedeno proširenje donosi još jedan novi funkcionalni segment tzv. OTT (Over The Top) sistem distribucije, koji će u suštini omogućiti BH Telecomu da svoj popularni Moja TV servis nudi i korisnicima koji nisu na pristupnoj infrastrukturnoj mreži BH Telecoma, odnosno, omogućiti će korisnicima drugih mreža pristup Moja TV uslugama putem interneta. Također će biti omogućen pristup Moja TV servisu sa popularnih tablet, smartphone i laptop uređaja, uvodeći tzv. multiscreen koncept za kompletnu ovu uslugu.

Planirana unapređenja će omogućiti korištenje usluge Moja TV velikom broju korisnika, unutar i izvan granica BiH, koji su zainteresovani za punu MojaTV uslugu, a koji do sada nisu bili u mogućnosti postati njeni pretplatnici.