Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@xyz hvala, naučio sam nešto novo :)) Btw. Ima li iko neki komentar u vezi članka? Moje mišljenje je da MMF pogrešno \"savjetuje\" amere.
Number of zeros U.S. Other countries 3 thousand thousand 6 million million 9 billion 1000 million (1 milliard) 12 trillion billion 15 quadrillion 1000 billion 18 quintillion trillion 21 sextillion 1000 trillion 24 septillion quadrillion 27 octillion 1000 quadrillion dakle, ameri i nemaju bas logican sistem kao evropske zemlje. u evropi bilion(znaci dva) ima duplo vise nula nego milion tj dvanaest nula(2 x 6), trilon ima tri puta vise nula(3 x 6) itd, Razlika u americkom i evropskom sistemu postoji, medjutim i naucna zajednica vise koristi americki sistem.
Cifra je tolika da prevazilazi normalno poimanje brojeva, zato evo brojcano : 14.300.000.000.000,oo USD
Glupani: billion = naša milijarda trillion = naš bilion U ovom slučaju je članak dobro napisan, jer je granica duga \"14,3 trilliona\", što prevedeno na naš jezik iznosi 14,3 biliona.
bilion=milijarda(englesko govorno podrucje kaze za milijardu da je bilion) smisla ima samo ukoliko pricamo o zaduzenju od 14,3 triliona
lektore stvarno si plitak frajer, 14.3 triliona = 14 300 milijardi. Kako je po tome Hrvatska zaduzenija?
Obrazuj se ti malo,cifra je dobro napisana,po tvom limit zaduzivanja je 14,3 milijarde. Po tvom ispade da je Hrvatska sa 40 milijarde duga zaduzenija od USA.
to lektore, u pravi si samo ja mislim da bi trebalo da bude rijec trilion. 1 trilion je 1000 milijardi
Čemu više ta nepismenost, majka mu stara? To bilion na engleskom je milijarda na našem jeziku - ne kaže se kod nas bilion. Ako se već bavite pisanjem profesionalno, onda se obrazujte već jednom.