biznis
0

Link organizira seminar za mala i srednja poduzeća

FENA
Udruženje za poduzetništvo i posao (LiNK) iz Mostara organizira 13. i 14. juna u saradnji s federalnim Ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta seminar za mala i srednja poduzeća tokom kojeg će se prezentirati programi poticaja poduzetništvu koji se nude kroz "Transfer za poticaj razvoja, poduzetništva i obrta".

Za ovu namjenu iz proračuna Federacije BiH izdvojeno je 7 000 000 KM, a konkurs će biti objavljen 11. juna u dnevnim listopvima. Sredstva će bit plasirana s kriterijima raspodjele kroz tekuće grantove, odnosno dodjelu bespovratnih sredstava.

Tokom seminara pod nazivom "Otvoreni dani s Ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta" predstavit će se sadržaj programa, sredstava koja su na raspolaganju za ovu godinu, način izbora lot-a na koji se može aplicirati, kriteriji ocjenjivanja aplikacija i izbor korisnika i slično.

Na seminaru će se prisutnima obratiti resorni ministar Velimir Kunić i predsjednik LiNK-a Mostar Tomislav Majić.

Inače, riječ je o LiNK-ovom projektu Međunarodne suradnje na promociji i razmjeni malih poduzeća koji se provodi uz potporu talijanskog udruženja poduzetnika CNA iz regije Abruzzo i NVO "Cospe".