Komentari (114)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dajte vise 25 god se gradi autocesta, dignite kolko treba sredstava i zavrsite to sve u roku od 2-3 godine. Zapislite jedino i samo domace firme da grade. Tu ce biti 10.000 radnih mjesta
Ne moze se tako brzo graditi. Ne poredi zemlje na zapadu. I ovo je odlicno, kako je moglo biti. Helem, drago mi je da se gradi ovaj dio puta jer je manje-vise uzasan. Jos samo Pocitelj-Neum i to je to na jugu. Onda se usmjeriti na Banjaluku i sjever. :)
kikser_: Za mene je "Helem" a ti radi sto ti je volja.
PRIKAŽI ODGOVORE (12)
Slijede komentari građevinskih stručnjaka o tome kako se može sve brže i za daleko manje para realizovati :')
ma ne može. Ne moeže s ekod nas ovo nikako završiti. Ovo su šupljaci za stručnjake koji vjeruju da s eovo može završiti!
Da se i ja jednom slozim sa Rolfacem. Nije ni meni jasan prioritet izgradnje cesta u zapadnoj Hercegovini u odnosu na trasu Tuzla-Orasje.
Zamisli dignu ovakav kredit i obnove fabrike, otvore nove, s 100 milijuna bi pola drzave dobilo posao ali ne. Autocesta. Tu ce raditi petoro od onih 6.000 sto Bakir Izmet neki dan navede.
Zasto ove manje poddionice ne finansira Razvojna banka FBiH? Jeste da banka ima mali kapital, ali bolje je da kreditni ugovori idu preko nase razvojne banke, nego preko stranih banaka. Neka RB FBiH uzme sredstva od Evropske centralne banke (kamate nisu bile nikada nize) i onda ta sredstva plasira u privredu. Zasto da nam kapital izvlace stranci? Jbt, koliko imamo nesposobnu drzavu, dodje mi da se ubijem...
A gdje su Zvirovici? Ja znam gdje su Zvijerovici.
Hajde vise Sarajevo-Mostar da se spoje, ima li ista vaznije
Kakav je to autoput povezuje samo neke vukojebine, svugdje u svijetu je logicno da se granice povezuju preko najvećih gradova u FBiH su to Sarajevo i Tuzla, i dalje od tuzle bi lahko islo prema hrvatskoj sve sama ravnica
Ne pravi se cesta kud nekom krcu ceifne..ovu rutu je EU odobrila..posto povezuje jadran sa sjeverom evrope..odnosno madjarsku i srednju evropu sa jadranom..
Kako onda RS gradi autoput Banjaluka doboj sta EU zeli time da spoji Vrbas sa Bosnom kao dvije najprometnije rijecne luke.
Samo gradite bem li vam sljunak kojim posipate asfalt. Kad tad i mi cemo imati taj autoput
skupo vala skupo
upravu si i ovaj put sam pogresijo
Pa pichka vam strinina, dajte napravite jedan posten autoput od Sarajeva do Bihaća jednom za sva vremena
je li ovo neka zajebancija sa ciframa ?
CUUUJ 100 MILIONA ZA PODDIONICU, PA OD CEGA SE PRAVI AUTOPUT?!?!?!? OD BAKRA ?!?!?!
....kojom će biti definirati....ahahahhaahhahahhaha
vc napreduje po potrebi stanovnika
SDP za 3 g napravio 100 km,SDA obecala za 4 g cak 18 km,do 2010 g u roku od 18 godina,mnisu napravli ni 10 kilometara,jer se radi o Evropskoj BAnci na Obnovu i Razvoj,i njihovom novcu,koji kriminalni talibani nisu mogli da peru,pa nisu imali interesa da bilo sta grade. Sto govori koliko im je zapravo stalo do gradjana ove zemlje.
Ugradbeni dio za lopove iz vlade 10%.