biznis
29

Konzum u Bijeljini podržao proizvođače iz BiH

Konzum je i ove subote nastavio promociju bosanskohercegovačkih proizvođača i svojih dugogodišnjih poslovnih partnera. Nakon Sarajeva i Čapljine, u subotu je i u Konzum prodavnici u bijeljinskom tržnom centru Tom održan Sajam domaćih proizvođača.

U okviru ovog sajma, svi posjetitelji i kupci mogli su uživati u promocijama i degustirati brojne proizvode koje svakodnevno mogu pronaći u Konzumovim prodavnicama.

"Konzum organizacijom ovakvih sajmova želi pokazati širinu bosnaskohercegovačkih proizvoda u ponudi. Ovo je samo još jedan od dokaza koji potvrđuje našu dugogodišnu kontinuiranu saradnju sa našim partnerima i veliku podršku koju dajemo domaćim proizvođačima. Naša saradnja je ujedno i direktan doprinos jačanju privrede i povećanju zaposlenosti", naglasio je Adnan Šteta, izvršni direktor Konzum d.o.o. Sarajevo.

Na ovom sajmu svoje proizvode predstavilo je i preduzeće San Marco iz Bijeljine, čija je osnovna djelatnost proizvodnja kolača, torti i sladoleda. Široki asortiman roba ovog preduzeća nalazi na policama Konzumovih prodavnica.

"S Konzumom sarađujemo nekoliko godina i uvijek smo dobrodošli u njihove prodavnice. Ovakav oblik promocije dodatni je poticaj nama proizvođačima u nastojanju da razvijemo svoje poslovanje i uposlimo nove radnike. I u buduće ćemo se, u skladu s našim mogućnostima, vrlo rado odazvati ovakvim promocijama", naglasila je Slađana Pandilovski, zamjenik direktora preduzeća San Marco.

Svoje proizvode na Sajmu su predstavile kompanije Meggle, Mlijekoprodukt, livanjska mljekara MCI, Menprom, Lactalis i San Marco. Naredne subote bosanskohercegovačka preduzeća svoje proizvode predstavit će u Banjoj Luci, a nakon toga i u sarajevskom naselju Dobrinja.