biznis
317

Klas promovirao novi brand "Fit"

Klix.ba
Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo promovirala je danas u fitness studiju “Avalon Health and Sports Club” u Shopping centru “Alta” u Sarajevu novi brand “Fit”, saopšteno je iz ove kompanije.

“Fit” je novi Klasov integralni keks proizveden u tri okusa - classic, lješnjak i čokolada. “Fit” je nastao u odjelu za razvoj kompanije Klas, a na njemu se radilo nešto manje od godinu dana. Novi brand je u potpunosti djelo domaćih stručnjaka.

U okviru promocije novog proizvoda, zaštitno lice branda "Fit" Lejla Šebić, instruktorica aerobika, fitness trenerica, profesorica na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu, i jedna od pobjednica Svjetskog prvenstva u natural bodybuildingu, izvela je performans korisnih i zdravih tjelovježbi zajedno sa asistenticama uz degustaciju i premijerno prikazivanje spota.

“Rekacije koje su došle sa tržišta kako domaćeg, tako i inozemnih, su izvanredne. U prvih mjesec dana prodaje na ograničenom broju prodajnih mjesta Klas je prodao 30.000 pakovanja ovog integralnog keksa, što je znak da smo uradili pravu stvar. Vrhunski kvalitet, moderan i dopadljiv dizajn, dodatno su nas uvjerili da novi brand ima potencijal, tako da ćemo nastaviti sa kreiranjem novih linija proizvoda branda 'Fit'”, riječi su direktora kompanije Klas d.d. Sarajevo Rusmira Hrvića.