Jernej Repovš, marketing guru
0
"Kapitalizam treba primijeniti elemente socijalizma"
Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E moj Jerneje, nego ce sa cim imat\' veze marketing ako nije sa markama
evo nam se javlja bivsi uposlenik... pa nam je zbog toga marketing, gdje je....nelojalna konkurencija :-D
meni nije jasno kako ga niko do sada nije tuzio?
Robovlasnik prica o kapitalizmu/socijalizmu hahahahahh Znam djevojku koja je ni manje ni vise zavrsila u bolnici nakon uzasa prezivljenih u ovoj agenciji. KOJI LICEMJER I UBLEHAS...
Jernej Repovš i Studio Marketing JWT Sarajevo su na srecu njihovih klijenata pred totalnim raspadom i bankrotom. CUDNO da takav \"strucnjak\" nije u stanju u u ovoj maloj agenciji u Sarajevu koja nema vise od 4-5 uposlenika dovesti strucan kadar npr. direktora agencije ili bar jednog diplomiranog dizajnera. Cudno da u njegovoj agenciji zbog zbog sukoba uposlenika mora intervenisati POLICIJA. Cudno je da mobing alfa i omega sadasnje direktorice! STRUCNJAK nema sta \"SA NAGLASKOM NA BIH\" je to u Sloveniji tesko da bi mu moglo proci!!!!!! Nije ni cudo da nam je marketig tu gdje jeste kada nam ON drzi predavanja!!
Jernej je rekao da kriza otvara vrata promjenama. Kineski simbol za krizu u isto vrijeme znaci i \"sansu\" tj. \"mogucnost\". Najbolji primjer je rat iza nas, koji su neki oportunisti iskoristili u svoju korist. I tada, u vihoru rata, vladala je kriza drustva, no promjene koje su uslijedile nisu u svemu bile pozitivne. I Obama je obecavao promjenu, ali nije rekao kakvu. Nisu sve promjene pozitivne. Npr. Hitler je dosao na vlast koristeci se krizom. Nacizam i fasizam su procvali zahvaljujuci krizi. U takvim situacijama postoji velika opasnost od drustvenog usvajanja najradikalnijih desnicarskih ideja koje vode u totalitarizam. Na cemu Jernej bazira svoj optimizam da ce promjene nakon ove krize biti pozitivne?
Danasnji predatorski kapitalizam privatizira profit, a istovremeno socijalizira gubitke i/ili dugove. Pojednostavljeno, vlasnici korporacija ubiru profit SAMI, a ako se on poveca NE DIJELE GA sa uposlenicima, tj. radnicima, koji taj profit stvaraju, ali ako kroporacija prolazi kroz gubitke ili mora uci u zaduzivanje da bi opstala, vlasnik korporacije bez razmisljanja trazi od uposlenika da \"pomognu\" te da rade vise sati za manje satnice, odreknu se zdravstvenih beneficija i penzionih uplata od strane korporacije itd. Znaci, zaradu NE DIJELI, ali gubitke DIJELI. To ti je privatizacija profita, a socijalizacija gubitaka i/ili dugova. Jasnije? Ako nije, idi na predavanje. Nije gubitak vremena. ;-)
http://thezeitgeistmovement.wordpress.com/2009/12/21/libertarian-free-traders/ dobar clanak o kapitalizmu i socijalizmu!
cuj marketing guru, nek ide sve u pic.ku materinu!
godinama vec trunim o kapitalizmu kao nemogucoj okrutnoj vladavini koja se pod razno u svim formama treba preoblicit u socijalni kapitalizam Kapitalizam je razuzdana zvijer koja po najmogucim antihumanisticko antietickim bezakonjima vladavine anarhije unistava prirodnu ravnotezu univerzalnih planetarnih vrijednosti. Pobjesnjela kapitalisticka zvijer mora biti obuzdana jer u suprotnom je vise nego ocigledna prijetnja ne samo po covjecanstvo nego po cio zivi i mrtvi svijet planete Zemlje, i sire.
2010 godine, na planeti Zemlji
\"Večeras će u Sarajevu biti održano ekskluzivno predavanje Jerneja Repovša\" KADA, GDJE?
hehehe lavovi prepravili naslov teksta kao i u mom komentaru... vidio sam vas vidio
Za ovu svinju je steta trositi metak.
Kakva bolesna krvopija!