promo
180

IT kompanija Symphony lansira novi program zapošljavanja junior inženjera i inženjerki

Samo u toku 2021. godine, IT kompanija Symphony je uspjela da udvostruči broj svojih uposlenih u inženjerskim centrima u Sarajevu, Beogradu, Novom Sadu, Skoplju i Nišu.

Zahvaljujući atraktivnim prilikama za rast i razvoj te saradnji s najvećim svjetskim kompanijama na dizajnu i razvoju softverskih rješenja i proizvoda, Symphony slovi za jednu od najpoželjnijih kompanija iz IT industrije za zaposlenje u regionu.

U tekućoj godini, Symphony u Bosni i Hercegovini je otvorio razvojne centre u Tuzli i Banjoj Luci i tu broji nekoliko desetina uposlenih, a svakako će ovu godinu pamtiti i zbog otvaranja prvog tehnološkog centra u Bosni i Hercegovini na Trebeviću.

Nakon odličnog uspjeha koji su postigli sa Future Experts programom u aprilu, krajem ove godine su odlučili da lansiraju novi program zapošljavanja junior inženjera i inženjerki širom Bosne i Hercegovine. Novi Future Experts program je usmjeren ka junior React.js softver inženjerima, odnosno inženjerkama koji upravo u Symphonyju vide kompaniju kroz koju bi se mogli razvijati i rasti u budućnosti.

Cilj kompanije je da sa svim novozaposlenim zajedno radi na njihovom individualnom karijernom planu i ličnom usavršavanju, te na taj način doprinese kvaliteti poslovnog okruženja u BiH. Više informacija o Programu i načinima prijave možete pronaći ovdje.

U sklopu daljnje promocije Programa, Symphony je ove sedmice posjetio i Univerzitet SSST gdje su se studentima predstavili softver inženjeri kroz poučnu i interaktivnu sesiju, a zatim i članovi njihovih People Operations i Talent Acquisition timova.

"Za nas je bitno da uvijek imamo na umu da kao jedna od najvećih regionalnih kompanija imamo odgovornost da utječemo na razvoj mladih talenata. Već godinama redovno organiziramo Meetupe u našim prostorijama, ali i online tokom kojih naši softver inženjeri i inženjerke prenose naše najbolje prakse i iskustva na sve prisutne. Ovaj put smo željeli da kreiramo posebnu sesiju za studente Univerziteta SSST tokom koje su naši Mirha Imamović i Ajdin Hrelja odradili simulaciju scenarija na jednom projektu. Cilj nam je bio da pokažemo kako može izgledati jedan dan za softver inženjera u Symphonyju, počevši od zahtjeva koje dobijamo od klijenata, kako kreiramo različite funkcionalnosti, kako dolazimo do rješenja problema i izazova, pa sve do detalja vezanih za implementaciju. Reakcije studenata nakon sesije i pitanja koja smo dobili pokazuju da je tema bila pun pogodak, a nadamo se da ćemo uskoro imati priliku da nešto slično organiziramo i na ostalim edukativnim institucijama u Bosni i Hercegovini", dijele svoje iskustva iz Symphonyja.

Iz Symphonyja pozivaju sve zainteresirane junior inženjere i inženjerke da pošalju svoj CV klikom na link ovdje. Više informacija o prilikama za tehnički razvoj, kao i značaju poslovnog okruženja u kojem će ovi talentovani i strastveni inženjeri i inženjerke moći ostvariti svoj puni potencijal, uz njegovanje njihove kreativnosti i individualnosti, te značaju podrške koji Symphony daje za stvaranje vrhunskih softverskih rješenja mogu pronaći ovdje.