Projekat za mlade
0

U Hrenovici kod Prače gradi se sportsko-rekreativni centar vrijedan 500.000 KM

E. A.
Međunarodni komitet Crvenog križa, Grad Sarajevo i Vlada BPK-a Goražde omogućili su izgradnju savremenog odbojkaškog igrališta u Hrenovici na području Prače.

Igralište u koje je uloženo 37.000 maraka je dio Sportsko rekreacionog centra "Gaz" koji se gradi na ovom području.

Almin Ćutuk, načelnik općine Pale u FBiH podsjeća da je ukupna vrijednost projekta izgradnje Sportsko-rekreacionog centra "Gaz" oko pola miliona maraka.

Do danas je za izradu projektne dokumentacije, kupovinu zemljišta, asfaltiranje staze, izgradnju nogometnog igrališta, mobilijara za djecu te uređenje potoka i u konačnici odbojkaškog igrališta uloženo oko 205.000 KM.

"Djeca su naša budućnost, a ovakvi projekti su nam važni da mladi ljudi ostanu na ovim prostorima. Osim toga uz smještajne kapacitete u nekom narednom periodu ovo može biti odličan način razvijanja turizma, grane privrede koja je u posljednje vrijeme u ekspanziji. Želim se zahvaliti svima koji su spoznali potrebu i opravdanost izgradnje jednog ovakvog centra u Hrenovici, koja do sada nije imala adekvatno mjesto za igru i druženje djece", kazao je Ćutuk.

On je naglasio značaj stvaranje boljih uslova za život i ostanak mladih na ovom području te najavio aktivnosti na uređenju zelenih površina, postavljanju klupa i kanti za smeće, video nadzora te priključenje vode i električne energije, što će znatno uticati na ugodniji boravak i korištenje dostupnih sadržaja "Gaza" za sve generacije.