Komentari (79)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Niko se nebuni sto je sve vise srbske i hrvatske robe u BiH. Bujrum Turci, zauzmite opet Bosnu kad ovi nasi neznaju vladati.
@Ser.vo-Komun.jare Ne ser.ite. Na prošlim opštim izborima nisam glasao za Bakira i bio sam prilično skeptičan u vezi njegovog predsjednikovanja. Na početku mandata je imao nekoliko fula (većinom nepromišljene izjave), ali u zadnje vrijeme je sve bolji i bolji (apelacije Ustavnom Sudu, obezbjeđivanje kredita za povratnike, izglađivanje poslovnih odnosa sa islams.kim zemljama (Energoinvest, Pretis itd.), odgovorno državničko ponašanje pokazano u više prilika).
bez snsd-a i sds-a nema vecine za bilo kakvu odluku tako da se mora sa njima dogovarat kontas a turci su sufije a mi hanefije pokusavaju sirit sufizam preko dzamija i tekija kontas a u nasu privredu su jako malo ulozili a izvoze puno a mi njima skoro nista
opet ova izdajica i babin uhljup glumi državnika halo bolan kretenčiču sjaši nam več jednom marš u svoju tursku kad je tolko voliš ovo je BOSNA
Koliko mrzitelja Bosne i napretka je na ovom sajtu, pa jel to jedan hajvan sve komentariše i prijavljuje se pod raznim nickovima ili stavrno je kod nas toliki idiotluk pa što god je napredno odmah se javljaju imbecili da okritikuju. Nama u BiH treba Turska ali treba nam i zapad ako ne želimo da se povlačimo po zapadu kao kakve cige i da nam stalno prijete uvodjenjem viznog režima.
Hello everyone! I need little help from all of you here. It came to my knowledge, that this news portal is most visited one in Bosnia. So, you are more than relevant to provide me with needed answers. I\'m interested (in context of my magistrate thesis FYI) to learn about the famous connection between: Serbs, the \"brlja\", white onions and musical instrument called \"gusle\"? Can somebody please explain this to me. Just English language please! I will be sure to notify my mentors about source site and respect copyright (if any). Forgive my intrusion, I must write my question in more than one news comments section, because help and explanation is urgent, as deadline is very close. Thank you very much in advance! Mike, London
I to što je KPJ popljačkala narode u bivšoj državi nije alibi za ovu današnju kvazielitu da to isto učini i nama sada. To ih potpuno izjednačava sa komunjarama iz onog perioda. A što se mene lično tiče i mog razmišljanja, ja zaista ne vidim ama apsolutno nikakvu razliku između ondašnje komunističke elite i ove današnje SDA-SDP ni po jednom pitanju. Možemo zahvaliti strancima koji su ovdje prisutni i koji koliko toliko kontrološu situaciju, ali da njih nema, bila bi nam mrka kapa i sa SDA i sa SDPom. I jedni i drugi su djeca socijalizma i ne znaju za drugo.
Taj Njemac inzenjer u Njemackoj ima na ruke svakog mjeseca od 4000 do 6000 Rura platu i on moze sebi kupiti dobra kola i ako treba i po 300 KM u oba smijera putovati do i od posla. Ja ne znam zasto bih iz Sarajeva isao raditi kao inzenjer u Zenicu za nekih u vrh glave 1200 KM i sa toplim obrokom uracunatim. Sve ima svoju cijenu i rad inzenjerski i taj automobil, pa cijena goriva jer automobil nece ici na vazduh. Prema tome malo realno gledaj na stvari i ne pomislkaj porediti Njemackog inzenjera koji vozari i njegovu platu sa nasim ovdje platama.
HAPA NA KRAJU MORAM PRIZNATI DA SE SLAŽEM S NAJVEĆIM DIJELOM ONOGA ŠTO SI NAVEO U ZADNJEM POSTU, ALI GENERALNO GOVOREĆI BEZ SURADNJE SA SUSJEDIMA I KOMŠIJAMA KOLIKO GOD DA JE TEŠKO NE MOŽEMO NAPRIJED NI MI NI ONI. I TAKOĐER LAKU NOĆ.
@BOSNA Šta je ovo reći, da diskusija na komentarima završi u kulturnom OZRAČJU :P Laku noć.
mix i happa hapi za informaciju ja nisam simpatizer sdp-a što bi se iz njegovog jednog komentara moglo zaključiti, mislim da su oni zajedno sa sda-sns-hdz bagrom i napravili ovakvo sranje u bosni. vama u svakom slučaju sve najbolje a sad odo spavati. pozdrav.
@BOSNA Dobrim dijelom je tačno to što si napisao, međutim: - Još uvijek živimo bolje od bar 65% svjetskog stanovništva - U ovoj zemlji je prije 15 godina bio totalni rat od kojeg smo imali preko 100 milijardi maraka štete - U ratu nije bilo pobjednika, tako da Servo-Škutorska koalicija stalno zateže političku situaciju, što odbija strane investitore - Takođe ispumpavaju kapital u svoje matice (što je dobrim dijelom i naša krivica, zbog nedovoljno razvijene političke pismenosti širih narodnih masa) - I najvažnije, Juga je već krajem \'80-ih bila pred ekonomskim kolapsom zbog neodrživog ekonomskog sistema, koji je samo metastazirao nakon rata (pošto su skoro svi naši \"menadžeri\" školovani u tom sistemu, tako da ni pošteni nisu znali bolje raditi)
@ BOSNA Tačno je da se loše živi u Bosni, ali nije tačno da se u Jugoslaviji živjelo bolje... ako pogledamo realne pokazatelje. Ja nisam stanjem zadovoljan sad, pogotovo nakon izbora 2010. god. A tačno je da je u Jugoslaviji narod bio ZADOVOLJNIJI jer: - Nije bilo medija koji bi psovali vlast - Nikad se nisu na TV-u prikazivali lijepi krajevi i ljudi kako dobro žive, već samo oni koji žive gore od nas - Do 1968. god. je bio ZABRANJEN izlazak iz Jugoslavije, znači nisi mogao ići da vidiš \'\'kako je tamo negdje?\' - I logično da je narod zadovoljan kad je propaganda bila ultra jaka... I narod je onda imao nadu...
Na vijestima je bilo objavljeno: \'\'Holandska vlada pomaže razvoj BH kompanija u projektu vrijednom 11 mil. EUR-a.\'\' I logično je da se laici pitaju: Jbt, gdje su te pare ? A stvar je u tome da su oni te pare, takoreći, sami sebi isplatili, na osnovu nekoliko sati predavanja, tj. demagogije o privredi... koju svako može prosipati. To se zove pranje para !!!! U Bosni su se milijarde i milijarde para tako oprale, i sad se pitamo GDJE SU PARE ??? A pare nikad nisu ni došle u Bosnu...
Podržao bih u potpunosti stavove commija. Moja namjera u ovoj konverzaciji je bila da kažem da mi u Bosni generalno jako loše živimo i da je naša bosna zadnja rupa na svjetskoj mapi što nije bio slučaj prije devedesetih. ako ste vas dvojica zadovoljni u ovakvoj bosni to je dobro, barem neko da je.
Evo da navedem i primjer vezan za firmu u kojoj ja radim. U toko je bio neki projekat u kome \'\'Holandska vlada pomaže BH firmama da izvoze u EU\'\', vrijednost projekta 11 mil. EUR, svaka firma dobija po 240 000 EUR. I mi smo se prijavili za taj projekat. Došao nam je u firmu taj holandski predstavnik, zanimali su ga apsolutno svi podaci o firmi i proizvodnji, to je bio kao uslov za učešće (čista špijunaža) I on je nama počeo pričati kako mi trebamo izvoziti u EU, razvijati nove modele proizvoda, itd. Mi smo ga pitali: ko će finansirati razvoj tih novih proizvoda? On je rekao: - Pa vi ! - Pa gdje je onda tih 240 000 EUR koje firme dobijaju? - Pa taj novac se odnosi na training programs, tj. da oni nas obučavaju kako mi da izvozimo u EU. Tad nam je sve bilo jasno. Rekli smo mu: Naša firma već izvozi u EU, tako da nam u Bosni ne fali pameti, već povoljnog kapitala za razvoj... ako je to vaša pomoć, pomoći ćete nam isto kao i Srebrenici \'95
@MIX Možeš ti ovim trubiti do zore, džaba, oni će ponavljati svoju mantru, naučenu na sastancima FOM-a SDP-a i gledanjem 60 minuta. Znam lično nekoliko takvih budala, jedan mi je bio kolega na faksu, sad je \"čivija\" u Mostarskom SDP-u i to na vrlo odgovornoj poziciji u vlasti, a ne bih mu dao da dvije ovce čuva.