Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Šta građani imaju od toga? Privatnik tajkun se bogati. Sta ima novo za prosumere?
Porez na taj profit, radna mjesta i jeftinu struju ljeti kada vodostaj rijeka opadne.
Imamo jedan od najnižih poreza na dobit na svijetu, što znači da se pare mogu lagano izvući iz zemlje. Solarne elektrane baš ne donose puno radnih mjesta dok rade, jer ne treba ništa puno oko njih. Jeftina struja je stvar prošlosti, kad vodostaj opadne struja će poskupiti. Građani od toga nemaju ništa.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Udri gdje možeš
Greška Nije Trebinje dobilo elektranu nego firma i vlada ustvari privatnik koji će imati niz pogodnosti od naše države a tek onda od prodaje te el.energije ma ljepota Građani će imati karu kao i obično ali ako ništa bar će se pričati o tome kako je najveća na Balkanu… možda…
To je Orbanova firma koju finansira od para EU. Nikakve koristi nema ni grad Trebinje ni rs ni BiH. Imat ce samo Orban, koji ce onda finasirat Dodika i njegovu stranku donacijama. Gdje si tuzioce da ispitas ovaj kriminal?
Meni bi bilo to super da gradi entitet ili država ali Mađari šta njih briga za radna mjesta, kad se završi radit će 20tak ljudi.
Hoce li trojka kakav projekat ili cemo slusati samo o sda
Smetace avionima da slijecu u Popovo polje na trebinjski aerodrom
Uništićete i ovo malo zelenila što imate!!!!
glupane lozi ugalj i zagađuj nas dalje ….
Da je drzava pametna pa zabraniti pravljenje privatnih trafostanica i dalekovoda, preusmjeriti preko vec postojecih i naplacivati 50% od zarade. Ali posto je ovo neki politicar isposlovao u svoj dzep neki procenat, nema od tog nista.
Kaže se u tekstu da će se otvoriti nova radna mjesta. ČISTA LAŽ !! Biće radna mjesta dok se paneli ne postave i kraj priče. Tad samo jedan LIK broji novac, to je novi koncept svjetskog poretka !!
Jel to pored onoga novog Aerodroma.? Pitam za jarana.
Nabavka panela ide preko Malinara
meni grad unistio panele
zao mi je, zastita uzima dio zarade, al je bar veca sigurnost
Dodik daje energetski sektor u RS Orbanu, sve u svemu RS ide u robovanje Orbanu! Bravo majstori
Zasto se onda forsira par megawata Gornjih horizonata koji unistavaju vodom Hutovo blato?
Bolje saditi krompir nego dijeliti koncesije privatnicima po poljoprivrednim površinama
Sto ga ti ne sadis?