Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zgrada je napravljena na jednom od najstarijih i posljednjih velikih divljih staništa ptica močvarica u Sarajevu, pa i u Kantonu Sarajevo. Prirodni je habitat sa pseudoglejnim zemljištem i šuma hrasta lužnjaka i crnog graba, te crne johe i močvarne ive. Čista močvara. Ove godine bilo je samo 5 pataka. Inače, pravi prirodni mini - rezervat koji je trebalo očuvati, prorodno stanište rode, divlje patke, guske divlje, jedne rase vrlo rijetke žabe te močvarnih riba: čikov i karaš, kao i mnoštva endemmskih insekata iz reda Odonata. Ovo je sramota za Kanton Sarajevo i naselje Dobrinja. Uništavanje ovog tzv. mini - rezervata je počelo 2002. godine, kada su ljudi masovno počeli bespravno garditi kuće i krčiti močvaru. U naselju samo 5 objekata ima građevinsku i urbanističku suglasnost, i to kuća izgrađenih prije Drugog svjetskog rata, u kojima su živjela domaćinstva koja su se bavila uzgajanjem vrbe radi proizvodnje košaračkog pruća. Čist dokaz uništavanja imovine Bosne i Hercegovine.
eto, osim navedenih endemicnih zivotinja sada ce imati priliku da im se pridruze i ostali sisari: majmuni, pascad, macke i ostali...
@Kukman: ove monstrume od politicara briga za bebe, a kamoli za Odonate... Nista im nije sveto. Hvala za komentar!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ovakva zgrada "place" za nekom tehnoloskom firmom, a ne pijavicama koji ne rade nista i zive na racun naroda. Dajte ovo IT kompanijama bez naplate, a pijavice mogu da ostanu kod kuce i niko nece ni primjetiti.
U ovoj drzavi samo menstruacija kod zena ne kasni (ako nisu trudne)..
Sluzba za strance u kojoj su zaposleni stranci, oni nekako dospiju do drzavnih sluzbi a oni koji su iz BiH oni su na birou sa istim obrazovanjem!!!
I ove što će se ovdje useliti isto nabijem na k...c !!!
jedini stranci u BiH smo mi kao njeni građani! ;)
Pa što se ne hvale da otvaraju nova radna mjesta? Stranaca ovdje toliko dolazi da će ih napokon ovih 500-1000 uposlenih moći kvalitetno opslužiti.
čistaa pljačka, opet Lagumdžija il neko dobro opario, ovoliko para za nešto što može u haustor stati, bježi baa
Čuj to služba za poslove s strancima. Uzimajući u obzir, da stranci uistinu mnogo ulažu u BIH te na veliko grade, to je do nekle i potreba. Ali od 100 stranaca koji ulažu i grade u BIH, sigurno ih je 90 onih koji su na papiru stranci, ali u stvarnosti to je bosanska dijaspora, kojoj ne treba služba za poslove sa strancima. I onih 10 koji su stranci, došlu su u BIH ulagati (pljačkati) na dogovor nekoga koga poznej u bih.
Ne trebate se sikirati za pare jer ovdje ce EU da potpomogne dobro jer treba zaustaviti priliv izbjeglica. Nije mi samo jasno na cijoj strani Dobrinje je ova zgrada na nasoj (bosnjackoj) ili na njihovoj. Koliko sam skonto prihvatni centar za izbjeglice (zatvor) je na njihovoj strani.
Ovo je odmah kod aerodroma, odmah na ulazu u Dobrinju od pravca Nedzarica. Dakle na nasoj :D
Bivši dio naselja Mjesne Zajednice "Nedžarići III", danas pripada Mjesnoj Zajednici "Dobrinja A". Preko puta je ulaz u Aerodromsko Naselje. Prvobitna namjena zgrade bila je Uprava za carinu Međunarodnog aerodroma Sarajevo, i odjednom je namjena promijenjena. Po dijagonali od zgrade Aerodroma ima oko 400 metara. Trebala bi ta zona da spada valjda u sigurnosnu zonu oko aerodroma, tj. da se tu ništa ne gradi. Prije mjesec dana, četiri osobe rumunjske nacionalnosti, bez pasoša niti lične karte, opljačkale su staricu u tom naselju. Dakle, federalni je dio, a čak je stavljen i pogrešan naziv ulice, nije "Braće Mulić", nego "Hajrudina Šabanija".
staklenik... mozes u kancelariji uzgajati povrce po zelji... radi toga ce ljudima uskratiti topli obrok :P