Pozitiva(c) dana
0

Sarajevo može postati "meka" za strane investitore

Sarajevo-x.com
Amer Bukvić (Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com)
Amer Bukvić (Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com)
Drugi Sarajevo Business Forum, koji će biti održan u Sarajevu od 6. do 8. aprila, okupit će značajne investitore iz brojnih zemalja svijeta, od Japana do Sjedinjenih Američkih Država, čime BiH ponovo dolazi u fokus stranih investitora, koji traže kvalitetne projekte u koje namjeravaju uložiti svoj novac.

Iako je i Prvi Sarajevo Business Forum kvalitetno povezao domaće kompanije za stranim investitorima, što je rezultiralo realizacijom projekata, Drugi SBF će biti još samo jedan korak ka stvaranju povoljne poslovne klime, koja treba od naše zemlje stvoriti raj za investitore.

"Sarajevo ima veći potencijal od Dubaija"

Tema ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma je stvaranje međunarodnog univerzitetskog centra u Sarajevu, koji bi u narednih pet godina privukao 20.000 studenata iz regije i svijeta. Time bi naš glavni grad i BiH postali mjesto na kojem se stvara znanje i rađaju ideje koje bi se realizovale u našoj zemlji. Dolazak velikog broja stranih studenata ujedno bi bio značajan podstrek ekonomiji.

Projekat Sarajevo Business Forum nekome može djelovati kao utopija, ali je u teškim trenucima zaista potrebno malo optimizma i pozitivnih ideja, koje će pokrenuti stvari i izvući nas iz učmalosti i svakodnevnog kukanja o lošem stanju, kako u ekonomiji tako i u cjelokupnom društvu.