Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Idite i iz Bosne MOLIM VAS!
nek povedu i unicredit
@gibboba, Yara Abbas, znate li koliko bi u tom slucaju ljudi ostalo bez posla i koliko bi familija ostalo bez hljeba? Finansijski sistem je takav da bi ste i bez tih banaka morali podizati kredite (cast izuzecima, tj. politicarima :-))
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Kakve sve ovdje imaju povoljne uslove za lihvare poput njih , ne bi me čudilo da i centralu presele.
Ne treba da banke napuštaju BiH, samo neka se ravnjaju prema zakonima država u kojima posluju. I ne treba im dozvoliti da se povuku bez da obeštete države koje si im omogučile zelenaško poslovanje. U slučaju povlačenja treba njihove filijale staviti u stečaj i naplatiti sve što je potrebno. Inače RZB je veoma malo uložila u privredu u odnosu na to koliko je izvukla novca iz BiH. To važi za sve strane banke.
Najgora banka u BiH. Ubjedljivo! Ko je imalo informiran zna o cemu pricam.
Da pojasnim malo način funkcionisanja inostranih banaka: Jedan od uslova na čemu je MMF isnistirao prilikom dolaska u BiH (a i u ostalim državama) je prvenstveno privatizacija bankarskog sektora. Kada se banke privatizuju, inostrane branke ne inetresuje privredni razvoj već samo zarada na kamatama stanovništvu, uzimanje kredita od strane građana i kupovina proizvoda, naravno inostranih(prvo te mediji ubjede da je neophodno imate te stvari, npr. iphone, novi auto,...) i to je spirala slabljenja nacionalne ekonomije BiH. Znači, uzimaju se strani krediti uz bezobrazno visoke kamete i kupuju inostrani proizvodi, i onda se pitamo što loše živimo, i što nam je privreda na koljenima..I, najvažnije za naglasiti, svaki dobar ekonomista zna šta je proces ***zitno-kreditne multiplikacija(ko ne poznaje, neka malo pročita), to predstavlja najveću prevaru u istoriji čovječanstva, naravno u režiji banaka(od 1$ ***zita se stvori cca novih 9$ iz thin air) I Heri Hudini bi im pozavidio na ovome!!!
Idite i odavdje. Za sobom vodite i UniCredit, Intesa SanPaolo, ProCredit, Sberbank i druge krvopije.
...gospodo...kažu, nije valj'o socijalizam...kako sad pa ne valja kapitalizam?
To što Kapitalizam ne valja ne znači da Socijalizam valja. Tamo gdje u Socijalizmu dobiješ, u Kapitalizmu gubiš i obratno. I jedan i drugi sistem jedno obično govno.
i dalje prevladava socijalisticki sistem u svijetu, koji sve vise i vise pocinje da izgleda kao komunisticki...u stvari, nema nijedne zemlje na svijetu koja funkcionise kao 100% trzisna ekonomija, kao slobodna ekonomija. u kapitalizmu, bankrot banke, kao i bilo koje drugo bankrot preduzece, nestaje sa trzista...a preduzeca cije su aktivnosti prevarantske prirode, slicno aktivnostima banaka, odgovaraju sudu zemlje. problem nije kapitalizam, problem je finansijski sistem, ekonomija bazirana na kreditima, posudjivanje bazirano na frakcijskim rezervama, centralno bankarstvo i fiat valuta. nijedno od gornjih nije karakteristika kapitalizma, i neces vidjeti ni u jednoj knjizi o trzisnoj ekonomiji ("austrijskih" autora) da podrzavaju gornje navedene probleme. naprotiv...
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Zato im zaposleni ko zombiji hodaju.... A oni sišu ili sišu, mislim na kapital...
A Vakufska ?
Idite iz Bosne, ali ponesite i kredite !!!!
Nece iz Bosne sigurno, iz Bosne svake godine za Bec idu kamioni natovareni milijardama maraka.
Uz UniCredit najgora banka u drzavi, sa najvecim kamatnim stopama, lihvari, pohlepnici itd. Nikome ne preporucujem da kod njih otvara racun. Kredit svakako nemojte dizati nigdje jer je kredit najvece zlo. Zbog kamate naravno.
Da hoćete otići od nas,zelenaši obični puu
Definitivno najgora banka
definitivno na ovim prostorima najbolja banka
Dabogda nestali, eksploatatori obični. Gledam danas kamate na 13 mjeseci oročenja daju 1,30 %, to je daleko ispod godišnje stope inflacije.
I kad propadnu u svim ostalim zemljama iz Bosne se neće povući jer žive od nas i lihvarskih kamata!
pa to bi bila katastrofa za sve nafurane menandžerčiće....kuku im majka pa šta će ako ostanu bez posla?
...gore je za sve one "tanje, sanje, adriane, dragane...kojih je raifaisen pun...baš mi zao istocnog sarajeva da ostane bez najdalje najjaceg im poslodavca!