Važan projekat
92

Počeli radovi na spajanju kružnog toka na IX transverzali u Sarajevu

V. K.
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta objavio je nove informacije o radovima na Devetoj transverzali, a koje se odnose na spajanje kružnog toka.

Kako je pojasnio, u subotu u jutarnjim satima započelo je spajanje kružnog toka na ovoj transverzali što predstavlja ključni dio projekta.

"Počelo je spajanje kružnog toka na IX transverzali, jednom od najvećih projekata cestovne infrastrukture Ministarstva saobraćaja", napisao je Šteta.

Nešto ranije, iz Općine Novi Grad Sarajevo ističu da su izgradnji kružnog toka prethodile aktivnosti na eksproprijaciji i uklanjanju stambenog objekta i ograde, kao i rekonstrukcija vodovodne mreže i zamjena elektro i gasnih instalacija.

Njegovom izgradnjom, Novi Grad Sarajevo će i iz ovog dijela biti povezan sa autoputem preko Devete transverzale koja će biti završena u ovoj godini.

Ovi infrastrukturni projekti od izuzetne su važnosti za stanovnike općine Novi Grad Sarajevo, ali i za cijeli Kanton Sarajevo, jer će se njihovom izgradnjom poboljšati protok saobraćaja, smanjiti saobraćajne gužve i skratiti vrijeme putovanja.