Investicije
2

Otvaranje shoppinga u Sarajevo City Centru krajem novembra

Piše: N. Jamaković
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Sarajevo City Center na Marijin-Dvoru trebao bi otvoriti vrata svog shopping centra krajem novembra ove godine, potvrdio je za Klix.ba direktor Al Shiddi International Adnan Kapo.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

"Otvaranje ovog centra je planirano za kraj novembra ove godine, te se nadamo da nećemo imati nikakvih poteškoća izazvanih vremenskim neprilikama i drugim okolnostima koje nisu pod našom kontrolom. Nakon otvaranja shopping centra nastavlja se druga faza gradnje, u koju spadaju business centar i hotel sa 5 zvjezdica. To bi trebalo biti završeno do ljeta iduće godine, pod uslovom da sve ide prema predviđenom planu", rekao je Kapo.

Dodaje kako će shopping centar imati prizemlje, četiri sprata iznad zemlje i etažu (-1). "Sadržaj će biti jedinstven i takav sadržaj trenutno nema nijedan drugi centar u Bosni i Hercegovini, a vjerovatno i u cijeloj regiji. Pored međunarodnih brendova kada je riječ o garderobi, koji će prvi put imati svoju prodaju u Sarajevu, tu je i jedinstven zabavni park, zatim neki novi brendovi iz Turske kada je riječ o gastronomiji", navodi naš sagovornik.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Već je, kaže, iznajmljeno blizu 90 posto ukupnog prostora i ostao je samo manji dio koji je slobodan. "Poznata međunarodna grupacija Inditex dolazi sa svojih pet poznatih radnji (Zara, Stradivarius, Massimo Dutti, Pull & Bear i Bershka), zatim zabavni park Play Land, na oko 4.000 metara kvadratnih, gdje će biti sadržaji za zabavu za sve generacije. Tu će biti i drugi brendovi koji su već zastupljeni u Sarajevu, ali zbog atraktivnosti žele otvoriti radnje i u SCC-u. Centar će imati najveći medija ekran u regiji na više od 1.000 metara kvadratnih, kao i druge sadržaje koji će biti dio cijelog koncepta", dodaje.

Također, SCC će raspolagati sa blizu 1.000 parking mjesta na četiri podzemne etaže sa jedinstvenim dizajnom, koji će biti iznenađenje za građane. Parking će biti otvoren 24 sata, ali još uvijek nije određena cijena parking prostora.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba