Komentari (102)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kaldrma je simbol starog Grada i njegovih sokaka. Cengici su porijeklom iz Foče i ne znaju da se to treba očuvati
I očigledno ti nemaš pojma gdje se ova ulica nalazi.
Ovaj mali je polupismen, bez regularne fakuktetske diplome
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
A Kulturno Historijsko naslijeđe to ništa samo asfalt.Bolje adekvatno sanirati.Poredat kocke kako treba da auta idu kao po asfaltu.
I kad smo već kod asfaltiranja kad ćete šahtove izmjestit sa ceste na trotoar.To bi bilo inovativno.
Kd se nabora asvalt ko tepih ce biti
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Uz kocku ljeti se jedva auto uspne uz Širokaču da se ne prevrne, al se uspne. I zimi vala glat, malo treba da se pospe. Kad stave asfalt ne treba ti ništa bolje od primjera s druge strane Starog Grada, onaj piklić niz Ašikovac zimi zaboravi.
Svugdje u svijetu vracaju kaldrmu kao kulturno historijsko naslijeđe a kod nas samo čuli sa asfalt - mozda zato, sto su dotični navikli makadam u selima odakleN su pa im asfalt zvuči kao tehnološko dostignuce ...ko bi ga znao...
Kao prvo guraces projekte jer je izborna godina a drugo ako kocke izbacis gubi se čar ulice koja je s kockama od pamtivjeka
Zato sto kocka kosta ko suho zlato. Neko ce uzeti sebi kuci. Prije vise od 10 godina jedna kocka bila 5 KM. znaci jedna kocka.
Širokača zimi je Garmiš-Parten Kirhen…
Unistava se duh starog grada... zalosno
A kocke na Kovacima sta ce biti sa njih i one su propale 😀
davno je onaj reko, pred izbore, nama je asfalt fetis
I ovo su prokockali
dobar dobar
Opet primitivci uništavaju kocke i nalijevaju asfalt preko historije i autentične gradnje! Prvo su Ilidžu unakazili zatrpavanjem kocke, sad će i Baščaršiju. Bemti seljobere! Seljak šala nije, naročito kad uzjaše na vlast!
Kako su krenuli Stari Grad će se uskoro zvati Novi Grad...
Kocke mogu, ali ako nema saobraćaja po njima
Po cijeloj Evropi kocke se koriste za ceste kojim prometuju vozila. I izgledaju lijepo i funkcionalne su. Ali kad seljoberu u glavi rikne krava odmah traži da mu asfalt naliju preko avlije. Dječačka trauma je čudo.
Daj ba j**o va asfalt. U drugim evropskim gradovima sve kaldrma u starim djelovima grad. Uništavate Sarajevo. Sebi pare u đep jeftinijim varijantama.
Joj vidi ,,grada"
Ovi trojkaši će asfaltirati i Baš Čaršiju.