Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
TURSKA I NJENE KOMPANIJE IDU NEZADRŽIVO NAPRIJED, NETREBA NJIMA EU VEĆ NJIH TREBAJU ŠPANCI, GRCI,PORTUGALCI I INI DUŽNICI KOJI SE DAVE U MORIMA I OKEANIMA DUGOVA. VANJSKI DUG TURSKE OD PRVOG MAJA IZNOSI 0,00 DOLARA, A PROŠLE GODINE TO JE DRUGA NAJBRŽA RASTUĆA EKONOMIJA SVIJETA, IZA KINEZA. PA GRCIMA SU PAMETNE GLAVE EUROPE PREDLAGALE DA PRODAJU TURCIMA DIO KIPRA DA SE IZGLAVE IZ G..... NAPRIJED BRAĆO TURCI, EH JOŠ SAMO DA POTPIŠEMO SPORAZUM O DVOJNOM DRŽAVLJANSTVU, I NARAVNO U BOSNI TREBA LJUDIMA DATI NEŠTO DŽABA NEKOG PLACA SAMO NEKA NAM OTVARAJU RADNA MJESTA. PAMETNE GLAVE TREBAJU POKRENUTI INICIJATIVU DA SE LJUDIMA DADNE U NEUMU NEŠTO OBALE NA 50 GODINA KORIŠTENJA I NEKA NAM BRAĆA NAPRAVE POMORSKU LUKU DA NE OVISIMO OD SVAKOGA, PA DA I MI MALO UDARIMO ŠAKOM OD STOL I KAŽEMO "NEMOŽE TAKO".... AKOBOGDA FORMIRATI EKONOMSKU REGIONALNI SAVEZ IZMEĐU TURSKE, ALBANIJE, KOSOVA,BIH.... PA DA SE BRŽE I MI BOŠNJACI RAZVIJAMO I NARAVNO DA BUDEMO ČELIČNA SPONA ISTOKA I ZAPADA.
Braca Turci se razvijaju ko' u Osmansko doba
@prolaznik, bolje i da Dzengis pokupi nego neki propali Slovenci sto pokupe a iza sebe ostave probleme i razne dugove itd. Dzengis nece pokupiti tih 50M maraka kako ti navodis nego 80% tog iznosa ostaje u BiH gdje se kompletan materijal kupuje i nabavlja, 90% radne snage i mehanizacije je domace koje Dzengis do sada najurednije placa i sve troskove izmiruje itd. NIKAD boclji izvodjac radova nije bio na ovim prostorima i daj boze da mu daju da komplet koridor 5C gradi a ne kriminalne firme kao sto su Integral indzinjering, Primorje slovenacko, CST itd.
@sandra.bih Ne raspolažeš sa pravim informacijama. Cengiz je ugovorio 350M eura i računaju da će ostvariti oko 50M eura profita koji ide u Tursku. Sva mehanizacija koju koriste na našim projektima je kupljena u Turskoj kao i mnogi materijali. Doveli su više stotina svojih radnika a našu operativu i radnu snagu koriste samo ako im je jeftinija od uvozne. Cijene po kojima naši rade su na granici robovlasničkih nadnica. Eto to je prava istina o "investitoru" iz Turske.
@prava istina= Ocigledno si zalutao sa istinom na ovom forumu i siris ciste dezinformacije iz nekih tebi poznatih razloga ali ocigledno svima nam je jasno koji su to razlozi. Za tvoju informaciju samo da znas da je Turska i Njemacka najveci davalac novca u razne evropske kreditne fondove, posudjuju novac na sve strane uz odgovarajuce kamate itd. Turska ima 12% privrednog rasta u prosloj godini, Turska se tako dobro, kvalitetno i brzo razvija dok svi po europi grcaju u dugovima i zaduzuju se. Turska nemoze nikad biti kao Grcka niti ide istim stopama kao sto je isla Grcka gdje je godinama cijela nacija zivjela na drzavnoj/EU kasi i zaduzivala se, niko nije placao porez i razne druge troskove tako da je Grcka sama sebe iznutra pojela i nije dzaba stara narodna poslovica " dabogda propao kao Grcka" hehehehe. Turska je SILA u EU u svakom smislu svidjelo se to kome ili ne ali je tako i iz godine u godinu sve jaca i jaca i budite sigurni nikad ona vise pasti nece kao sto je bila.
Kakav ba investitor? Znaš li ti šta znači riječ investitor? Cengiz u BiH je izvođač radova i došao je samo sa jednim ciljem da pokupi profit od nekih 50 miliona eura.
Mora da si to procitao na "slobodnoj bosni" pa se pravis pametan
Inače, Sabiha Gokcen, usvojena kćerka Kemala Ataturka i prvi ženski pilot u Turskoj je porijeklom Bošnjakinja.
Dok EU grca u recesiji, Turskoj prošle godine stopa privrednog rasta 12%. Dovoljno rečeno. Samo im ne valja što počinju potiskivati sekularizam, moderno društvo i religija ne idu zajedno nikako.
Turska je odličan primjer da itekako idu.
@commi turska ekonomija raste zaduzivajuci se prodali su sva jvna preduzeca cak su poceli prodavat i autoputeve imaju najskuplji benzin na svjetu imaju jako visoke poreze ecb-u su duzni 250 milijardi eura a ovako se grcka bila mangupisala dok se zaduzivala pa znamo sta je bilo
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
22 milijarde dolara u 4 godine za samo jedan od mnogih projekata koji su u izgradnji u isto vrijeme... To je vise novca nego su sve drzave bivse Jugoslavije ulozile u infrastrukturu u zadnjih 10 godina kad se saberu... Samo naprijed Turci svaka vam cast...
Ocigledno su autoceste odabrale pravog investitora za 5C. Osim sto su imali najbolju ponudu, oni su jedna od najuspjesnijih gradjevniskih kompanija u Turskoj
@Jo pa ne moze se poredit 75 i 20 miliona stanovnika a samo nemoj zaboravit ovako se i grcka dicila dok se zaduzivala pa smo vidili kako je prosla
PRIKAŽI ODGOVORE (12)