Pripremili nove pogodnosti
0

BH Telecom obilježio dan kompanije

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U povodu obilježavanja 5. septembra, Dana kompanije, BH Telecom d.d. Sarajevo organizirao je danas u Sarajevu svečanu akademiju i promociju monografije "Investicije u funkciji razvoja BH Telecoma 1995. - 2010. godina".

Bila je to prilika da se u prisustvu zvanica - poslovnih partnera iz zemlje i inozemstva, istaknutih javnih ličnosti i brojnih gostiju, još jednom ukaže na put razvoja ove uspješne bh. kompanije, ali i predstave brojne pogodnosti koje je pripremila svojim korisnicima tokom septembra.

Generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović podsjetio je u pozdravnom govoru da se Dan BH Telecoma obilježava u znak sjećanja na 5. septembar 1993. godine, kada su u najtežim ratnim uvjetima, stručnjaci kompanije uspjeli montirati i pustiti u rad međunarodnu satelitsku vezu Bosna i Hercegovina - Švicarska (Sarajevo - Basel), uz korištenje međunarodnog koda 387, dodijeljenog BiH od Međunarodne telekomunikacione unije /ITU/ te godine, putem EUTELSAT- a.

Ova veza imala je kapacitet 2 Mbit/s, odnosno 30 govornih kanala. Oprema je postavljena u rekordnom roku, veza je uspostavljena 3. septembra, a puštena u javni saobraćaj 5. septembra 1993. godine.

Tokom promocije monografije "Investicije u funkciji razvoja BH Telecoma 1995. - 2010. godina", istaknuto je da je na njenoj pripremi radila grupa autora, te da nije pisana samo za uži krug specijalista, već i za širu publiku.

Stručne analize određenih pitanja te mnogi stavovi i konstatacije, kako je istaknuto, mogu čitaoca podstaći na aktivno razmišljanje o sadašnjem stanju u telekomunikacijama, ali i o putokazu za budućnost telekomunikacione industrije u BiH.

BH Telecom će, kako je rečeno, tokom septembra zainteresiranim građanima, između ostalog, nuditi za jednu KM pretplatu novog fiksnog ili mobilnog telefonskog priključka te priključka za uslugu Moja TV i ponuditi mobilne telefone po znatno nižim cijenama. Tu je i Ultra Fee akcija, usluga Moja porodica, kao i nove pogodnosti za sve korisnike Toptim usluge

Povodom Dana BH Telecoma, 10. septembra će na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu od 10 do 17 sati biti upriličen i Family day BH Telecoma.