CODE HUB
21

INTERA u Mostaru otvorila coworking prostor, besplatno mjesto za razvoj poslovnih ideja

Piše: R. D.
INTERA Tehnološki Park otvorio je u Code Hub Mostar, prvi coworking prostor u Hercegovini. Code Hub besplatno je mjesto za sve one mlade i ambiciozne kojima nedostaje prostora za rad, ali i poslovni savjet.

Otvorenju Code Huba bio je prisutan i mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, koji je naglasio kako su napori INTERA-e prepoznati u gradu i regiji.

Vedran Šimunović, direktor INTERA Tehnološkog Parka povezao je današnji događaj s procesom ulaska u eru digitalnih gradova.

"Ovakve prostre pohode kreativci, freelanceri, mnogi oni koji rade na daljinu, digitalni nomadi, oni koji žele promijeniti okolinu i poboljšati svoju kreativnost. U isto vrijeme ovaj coworking prostor upada i na turističku scenu coworking prostora. Digitalni nomadi traže ovakve prostore, u njima rade, ali i obilaze brojne turističke znamenitosti", kazao je Vedran Šimunović.

Zdenko Klepić, prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom na Sveučilištu u Mostaru, kaže kako je danas presretan da je Mostar dobio jedan ovakav objekat.

"Ovaj je objekat sjajan za mnoge društvene grupe, model preslikan sa zapada, ali i otvara niz novih mogućnosti. Kreativan je ambijant i mladi ljudi će pronalaziti i zanimanje, da bi u ovakvom prostoru mogli pronaći mentore iz poslovne, ali i akademske zajednice", izjavio je prorektor Klepić.

Elvir Ovčina, prodekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" ustvrdio je da je njima INTERA jedan od najvažnijih projekata.

"Projekte koje izrađuju naši studenti koriste poslovni subjekti iz ove sjajne institucije. Očekujemo i da naši studenti ovaj prostor koriste u profesionalne svrhe. Na taj način mlade vežemo za ovaj grad, dajemo im motive da ostaju", kazao je Ovčina.

Code Hub Mostar biti će otvoren svakog radnog dana od osam do devetnaest sati te što je isto vrlo važno, potpuno besplatan za sve korisnike.