biznis
0

IDC objavio poslovne rezultate za 2006. godinu

Sarajevo-x.com/IDC
Analitička kuća IDC objavila je poslovne rezultate za 2006. godinu. Tvrtka je ostvarila dvoznamenkasti rast prihoda i zdrav rast na svim područjima proizvoda i usluga.

Rast je potakla tržišna potražnja, ulaganje u proširenje zemljopisne i vertikalne industrijske pokrivenosti, proširivanje portfelja analitičkih produkata te zapošljavanje još 85 analitičara diljem svijeta.

IDC od prošle godine prati tržišta u još 20 zemalja, čime je zemljopisna prisutnost proširena na 93 zemlje diljem svijeta. Trenutno nudi istraživanja tržišta 35 zemalja Europe, 27 zemalja na Bliskom Istoku i u Africi, 17 zemalja iz Azijsko-Pacifičke regije, te 14 zemalja u Sjevernoj i Latinskoj Americi. U Adriatics regiji IDC je proširio prisutnost na Bosnu i Hercegovinu te Makedoniju. Kako bi kvalitetno odradila istraživanja, kompanija je zaposlila još 85 analitičara, čime je broj zaposlenih narastao na više od 900. Od toga je gotovo dvije trećine zaposleno izvan Sjedinjenih Američkih Država.

„Naši klijenti istakli su potrebu za detaljnim i specifičnim istraživanjima industrije, kao i pouzdanim podacima o rastućim tržištima diljem svijeta,“ rekao je Kirk Campbell, predsjednik uprave i direktor analitičke kuće IDC. „Kako bi odgovorili na te zahtjeve, odlučili smo proširiti globalnu prisutnost, te doseg istraživanja vertikalnih industrija. Naš trud se isplatio, te je dobro prihvaćen kod krajnjih korisnika, što je zauzvrat doprinjelo zdravom rastu IDC-a u prošloj godini.“

U svrhu proširenja portfelja specifičnih analitičkih produkata, IDC je uložio 40 milijuna dolara kako bi pokrenuo Industry Insights istraživanja, te poboljšao Vertical Views segment. Industry Insights istraživanja osmišljena su kako bi ponudila fokusiran pregled industrije, detaljno istraživanje specifičnih poslovnih pitanja, te analizu kako tvrtke i industrijska područja koriste informacijske tehnologije. U 2006. godini kompanija je pokrenula Government Insights istraživanja te preuzela EPRI Solutions Market Intelligence Division, kako bi proširila mogućnosti Energy Insights odjela. Odjeli Financial Insights, Health Industry Insights i Manufactury Insights, uz pet Industry Insights odjela, sada imaju više od 400 klijenata diljem svijeta, te su potakli rast prihoda za više od 40 posto u prošloj godini.

Ulaganja u IDC Vertical Views istraživanja omogućila su klijentima detaljniji uvid u ulaganja u tehnologiju te ponašanje kupaca u 17 vertikalnih industrija, uključujući nova istraživanja predložaka ulaganja u informacijsku tehnologiju, u više od 1800 kompanija u SAD.

Tijekom 2006. godine tvrtka je nastavila širiti pokrivenost istraživanja ključnih tehnoloških tržišta, što uključuje pokretanje novog Worldwide Quarterly Tracker proizvoda za korporativna mrežna tržišta, tržišta foto-pisača i računalnih monitora. Pokrenula je uvelike poboljšano istraživanje digitalnih tržišta i novih medija, sa posebnim fokusom na pretraživače te multimedijsko-zabavne kategorije.

IDC konferencije ostvarile su također značajan rast, sa više od 45,000 posjetitelja u 300 događaja, u više od 60 zemalja diljem svijeta. Osim uspješne IT Forum & Expo konferencije u SAD, IDC će preseliti europski IT Forum iz Pariza u Berlin. Združene investicije pomogle su rastu svih glavnih proizvoda analitičke kuće IDC. Stoga je globalni prihod tvrtke u 2006. godini narastao na 297 milijuna dolara, što je porast od 12 posto u odnosu na prethodnu godinu.