biznis
0

HT Mostar: Nema otpuštanja radnika

SRNA
Kompanija "HT Mostar" nije planirala otpuštanja radnika po osnovu tehnološkog viška, već provodi program podsticajnih otpremnina, saopšteno je iz Uprave ovog preduzeća.

Demantujući navode nekih medija o otpuštanju radnika, u saopštenju ove kompanije ističe se da je projektni cilj kompanije izrada idejnog rješenja funkcionalne organizacijske strukture "HT Mostara", sa naglaskom na organizaciju prodaje, kako bi se povećala efikasnost poslovanja i osigurao profitabilan rast.

"Imajući u vidu potrebe korisnika i poslovnih partnera, veoma bitan aspekt poslovanja kompanije je unapređenje efikasnosti organizacije, te optimizacija poslovnih procesa radi pružanja efikasne i kvalitetne usluge", navodi se u saopštenju.  

Iz "HT Mostar" ističu da se povećanjem efikasnosti poslovanja kroz smanjenje broja rukovodećih nivoa, odnosno broja organizacijskih jedinica, očekuje smanjuje troškove za oko tri miliona KM godišnje, te da se povećava efikasnost poslovanja kroz optimizaciju radnih procesa, što predstavlja  dugoročni cilj kompanije.