Komentari (120)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ko eto mi imamo mesa za izvozit u Tursku pa izvozimo. Zato vrijeme uvozimo nekakvo meso odnekle i ubijamo se. Naša posla. Ista priča je i sa mlijekom. Ne možemo podmirit svoje potrebe al eto da nam je izvest u EU.
Nije tacno da je meso u marketima domace proizvodnje. Vecina je uvoz. Cim se radi na veliko, u pitanju je uvoz (i to upravo ovaj kojem se ne moze odrediti porijeklo i starost. Cak i domaci proizvodjaci tipa Brajlovic, Maksumic... uglavnom koriste meso iz uvoza jednostavno iz razloga sto je jeftinije. Samo oni mesari koji ne rade na veliko prodaju domace svjeze meso.
Ja kas sam bolestan ne kupujem vise antibiotike samo se dobro piletine najedem ;D
hahah a ja kad napisem da nismo mi veliki izvoznici i da neuticemo uopste na druge drzave oko nas svi se naljute !?!? Kao ono sa bojkotom HR proizvoda "kupujmo domace" , svi kmece a niko nije bojkotovao !
189,9 miliona KM vrijednosti uvezeno = uništeno blizu 1.500 kg Dobar procenat, hvala INSPEKCIJO u entitetu RS. ''OD Federalne uprave za inspekcijske poslove NISMO uspjeli dobiti informaciju šta su pokazale njihove kontrole.''
zato ja kupujem samo kod Sabre ...
Uskoro neće imati novca da jedu meso i neće biti ovog problema.
mi izvozimo nase meso u Tursku.. i to izvoz u konstantnom usponu a mi kupujemo hormosko smece koje se ne moze prodati u eu i onda se pitas otkud bolest
Držao sam koze,eko,isključivo samo eko ishrana...prije bi prodao,da ne kažem šta,nego kozje eko meso,i to još po cijeni,nižoj,od najjeftinijeg uvoznog smeća...ne možeš da preživiš....
Jiaogulan...,jesi li ikada jela jaretinu?Po meni je to meso ukusnije od bilo kojeg...
Recikliran članak. Ko eto izašo 11.10. a u top komentarima moj komentar od 5.10. Ludost klixeraja.
meso? jedni jedu meso, drugi kupus, u prosjeku svi jedemo sarme
kupujte kod maksumica sve domace
Teško ti je nama jadnima u ovoj državi sa ovim ljudima koji su na vlasti. Dok su isti desetljećima u vrhu crno nam se piše.
Ma najjače kao mi izvozimo meso u Tursku :) Hoćemo i mlijeko nekom da izvozimo a nemamo za svoje potrebe. Ko zna šta Turcima šalju, neko meso iz Kine.
Domaci poljoprivrednici/stocari na aparatima ?
Sreca pa jos uvijek ima kurbanskog mesa
Gradjani bejha ce konzumirati govna ne skinu li ove lopove sa vlasti..
Jedan od komentatora rece:"Nema narod para ni za krompira a kamoli za mesa". Kao eto,ako ne jedes meso,kao da ne zivis.Vani je kilogram poriluka-prase skuplje od nekih vrsta mesa (piletine,svinjetine i sl.).Meso,a narocito njegove preradjevine treba ignorirati,navici organizam da ga ne trebas i gotovo.
u konzumu lijepo pise ispred mesa odakle je i kad je zaklano. teletina je vecinom iz srbije sto mi nije problem jer kontam nisu toliko bogati da kljukaju zivotinje preparatima :-)