Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
molim ekonomske magove grad na drini, jugark i sashapuskin da ovo hitro pobiju nekom teorijom :D
Hoce li se organizovati slanje kakvih paketa u Rusiju iz rs-a ?
Dragi XY, na cijeloj planeti ne postoji drzava koja je bogatija od Rusije. Zapamti to i sve ce ti biti jednostavnije. Mislim na stvarno bogatstvo, ne na fiktivno. Rado bi Amerikanci dali svojih milion "googlova" i rodjenu majku pride, za ono sto Rusija ima. To su znali osvajaci i prije 500 godina, a ti jos nisi naucio.
Onaj ko radi taj i ima. Cesto puta cujem od Balkanaca da su "Ameri glupi". Sto podrazumijeva da smo mi pametni. Pa sto nismo mi bogatiji od njih. Niko ne pljuje po Rusima...pa da - niko ne udara nogom mrtvog psa!
zasto nismo bogatiji od njih... pa jednostavno, amerikanac zaradjuje na glupim ljudima, medjutim, kod nas je situacija da su svi pametni i nemas na kome zaraditi
cista zapadnjacka propaganda* . * /sarcasm end
Ne znam zašto ovi rusofili i Srbi ne idu u Rusiju radit i živit kad je tamo bolje, zašto svi hrle na zapad. Najviše molbi za azil iz Srbije a svaki dan kmeče kako je zapad zlo. Mislim da je najveći razlog zašto Srbi mrze Ameriku to što je ona 90-ih godina spriječila genocid na Kosovu i zajedno sa HV očistila tzv. RSK od terorista.
Aha... :) Malkice brkate(ju) realnu vrijednost i političke smicalice.. Berze su osmišljene na način da ih politika kontroliše, plasmanom "odgovarajućih" informacija.. A da slučajno Sunce malo podivlja, odnosno da nas zadesi pojaka solarna oluja, šta bi bilo sa "štovanim" internet gigantom? Vrijedio bi koliko? Usput, spominjem realno moguću i solidno očekivanu prirodnu pojavu, a ne hipotetičku varijantu..
sve vam je to tzv. virtualni novac I ista takva I vrijednost
hahaha cuj, americki mediji. To je po onoj ,,sto je babi milo..."
Kruške i jabuke. Našli su poređenje vala.
Takođe i Apple.. Da stavimo stvari u ekonomsku perspektivu: Na danasnji dan (18 dec 2014), ukupna vrijednost dionica Apple-a je $629 milijardi dolara. Ukupna vrijednost SVIH dionica SVIH kompanija na Moskovskoj berzi je $551 milijardi dolara. Razlika od $78 milijardi bi se mogla iskoristiti da se svakom Rusu da po pedeset dolara za jednu finu kesu sa namirnicama.
Nije ni čudo kad Putin troši k'o " Lada - Niva" , a to je puno - boli glava
sad sam zvao putina da pitam jeli ovo istina sta pise klix, kaze da je to cista laz i da ce zbog toga bakira pretuc
svevidece oko masonski znak na stolu
Što će ti reć' marketing. To što vrijedi, ne znači i da ima toliko pokriće u kapitalu. Sve je to berza i trgovina papirima, stvarna vrijednost je nešto drugo. Nisam pro-ruski orjetnisan, ali ne prihvatam slijepo ni američku propagandu. Amerika je uvijek znala fino upakovati stvari u celofan i to dobro naplatiti (u narodu poznatije kao muda za bubrege). Majstori su u tome i svaka im čast na tome.
Jos kad pomislis da im to nije ni blizu najvrednija kompanija a vec bogatija nego cijela Rusija tek shvatis koliko smo svi smjesni za Ameriku. Njemci im donekle pariraju ali i to je koliko im Ameri dopuste.
Amerika ima 320 miliona stanovnika, Njemacka 81 milion. Naravno da Njemacka ne moze parirati SAD-u! Kad covjek bude u New Yorku, Bostonu ili Los Angelesu, onda shvati da je ostatak svijeta smijesan. BDP New Yorka je veci nego cijele Njemacke...
Sarajevo, BDP Nju Jorka veći od njemačkog? Ajde momak ne lupetaj više, oladi malo :-)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
joj daj da zakoljemo jedno janje u čast gugela.