Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Opet se zidovi igraju ....
To se zove kapitalizacija dobiti. Ne može rasti vječno. Korekcija će biti možda još 2-3 % i onda jedno vrijeme stagnacija. Pitanje je gdje će lova otići. Kada bi 0,01 % od toga došlo u BiH bili bi hadžije.
Toliko o Kina zigu Ameriku.
Hehe, kinezi, dokle vi mislite igrati igru oslabljavanja vlastite valute i radne snage da biste kupovali americke obveznice i za 10-15 godina preuzeli svijet, naivni ste, kapitalizam nije fer igra, vidicite za koju godinu.
Amerikanci su 90% zaduzeni sami sebi, od 17 triliona duguju Kini 3%
Bosnjak, evo ti video koji sve objasni fino, na engleskom je: https://www.khanacademy.org/economics-finance-domain/core-finance/money-and-banking/china-us-debt-situation/v/china-buys-us-bonds Kina ima master plan kupovanja americkih obveznica ali im to nece upaliti jer kapitalizam nije fer i amerika ce skontat nesto da ih spusti.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
joooj a ja nakupovala kamaru dionica.šta ću sad ubi me ovaj biznis
Ja zaradio u Frankfurtu 10.000 maraka njemackih, i da ulozim u biznis ovdje, sve izgubio. Nove valute ovo ono.
idući put pazi, nekretnine su zakon :)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)