Finansije
0

UNIQA Osiguranje nagrađuje savjesne vozače

Sponzorirani članak
Broj vozila otkrivenih da učestvuju u saobraćaju bez važeće registracije u Bosni i Hercegovini je u stalnom porastu. U protekloj godini zabilježen je porast broja neregistriranih vozila na putevima, a taj broj je u Federaciji BiH bio veći za čak 25 posto, pokazuju podaci policijskih struktura u BiH.

Stručnjaci iz oblasti sigurnosti saobraćaja kažu da je to posljedica sveopće krize, te da je najviše neregistriranih vozila u seoskim područjima. Za prvih devet mjeseci prošle godine na području FBiH ukupno je evidentirano 11.277 neregistriranih vozila, što predstavlja porast za 2.259, a prema dostupnim podacima MUP-a RS, zbog tehničke neispravnosti, isteka registracije i drugih razloga, na području ovog entiteta je za devet mjeseci prošle godine iz saobraćaja isključeno 7.461 vozilo. Od ukupnog broja neregistriranih vozila, najviše je putničkih. UNIQA Osiguranje u periodu od 21.03. pa do 20.06. provodi kampanju i društveno odgovornu akciju u kojoj nagrađuje savjesne vozače u BiH. Dovoljno je da građanin BiH posjeduje uredno registriran automobil i može učestovati u velikoj UNIQA nagradnoj igri.

Mehanizam učešća je sljedeći: pošaljite poruku sa sljedećim podacima: AO (razmak) ime i prezime (razmak) datum registracije (razmak) broj registarske tablice, na broj 091 410 100 i možete osvojiti: glavnu nagradu automobil Hyundai i30 Face lift, te sedmične nagrade - navigacijske uređaje, kao i dnevne nagrade - kartice Pomoć na cesti i rukometne lopte.

Cijena SMS poruke iznosi 0,50 KM + PDV.

UNIQA Osiguranje želi ovom kampanjom dati doprinos unapređenju sigurnosti i saobraćaja u zemlji. Cilj je nagraditi brigu o osiguranju vozila, smanjiti broj neregistriranih automobila na našim ulicama, a time i utjecati na veću sigurnost svih sudionika u saobraćaju.

Imena dobitnika sedmičnih i dnevnih nagrada će biti objavljivana na www.uniqa.ba stranici počevši od 11.04.2011.