Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sramota,oni koji imaju najmanje njima jos manje,a oni sa najvisom jos vise,pa sto ne povecate procentualno,ali linearno,svima isto na penziju,vidite li ,zasto najugrozenije jos vise gonite u bijedu svakim povecanjem.
sta pricas ti
Upravo su povećali procentualno! Vjerovatno si mislio na linearno
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Boracki dodatak na penzije treba traziti i da penzije prate prosjecne plate.To su zahtjevi koji se traze do sredine mjeseca ili idu masovni protesti. Sramota,Tito davao 1990-e penzije skoro duplo vece od danasnjih.
U tekstu stoji da je uskladjivanje 6.55% sto je netacno jer su penzije 1.1.2024 uvecane 6% tako da ce retroaktivno biti isplaceno 0.55% !
Tito 1990. nije davao nikome ništa. Upravo su 1990. zabilježeni prvi protesti penzionera jer je odlazeća partija opljačkala penzioni fond
Skoro pola miliona penzionera, u zemlji sa 2 miliona stanovnika... aferim, svima. 🤦‍♀️🥺
450 hiljada penzionera na 2.5m
li ikada povećati birački dodatak. Moj život vrijedi 5km mjesečno u ratu.
Od većine penzija teško se može preživjeti, jako je mali broj pristojnih penzija dovoljnih za normalan život.
Ma uništili ste i MINIMUM penzionerskog dostojanstva, doveli LJUDE u poziciji SOCIJALNIH SLUČAJEVA nakon 30-40 godina rada. Kad povečate za 50%, shvatit ćemo da SVE ŠTO RADITE nije u svrhu kupovine sirotinje da glasaju za trenutnu Vlast na LOKALNIM IZBORIMA!
Hoce li dobiti i tortu
Penzioneri dobit ce te 2 marke vecu penziju,selam za vladu
koliko je to povecanje zna li iko
Potpuno pogresno interpretirao i zlonamjerno. Penzije su s 1.1.2024 uvecane 6% tako da ce retroaktivno biti isplaceno manje od 1%.
ovaj Niksic je katasrofa, Fadile vrati se
op op evo babo još 8 maraka 😂😂
pola miliona penzionera u državi od 2.5 miliona...
I manje nas ima vjeruj..
U subotu banke ne rade u određenim gradovima BiH Nije vam to uredu Isplatite ih u petak
U r.s.-u počinje projekat sanacije tabli dobrodošlice u ... zonu najniže penzije na sjevernoj hemisferi.