Finansije
0

Sparkasse Bank nudi set besplatnih usluga za nezaposlene

Klix.ba
Sparkasse Bank je uvela START paket za klijente bez zaposlenja koji sadrži set proizvoda i usluga bez naknade za izdavanje i mjesečne članarine u prvih šest ili 12 mjeseci korištenja.

Proizvod je osmišljen u želji da se osobama koje trenutno nemaju zaposlenje i/ili su na početku profesionalne karijere, savremene finansijske usluge učine dostupnim i pristupačnim.

Usluge koje se klijentima stavljaju na raspolaganje bez naknade podržane su najsavremenijim bankarskim tehnologijama, te im omogućavaju da efikasno upravljaju raspoloživim finansijama: Otvaranje i vođenje tekućeg računa, dostavljanje elektronskog izvoda na e-mail, Maestro Debit kartica vezana za tekući račun za plaćanja na POS terminalima i podizanja gotovine na bankomatima (bez naknade za prvo izdavanje), trajni nalog za automatski prijenos u redovnim vremenskim razmacima na drugi račun, optimalan za plaćanje režijskih računa.

Sa dodatnim, posebnim pogodnostima za učesnike u javnim programima zapošljavanja i samozapošljavanja, kao što je duži period besplatnog korištenja, banka želi stimulirati mlađu populaciju da se aktivira kroz ovakve projekte, ali im i olakšati start u poslovni život.