Komentari (107)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sarajevo: 1. Dibek 2. Sve i jedan šiša bar u Sarajevu 3. Cheers bar and company 4. Specijal Cevapi 5. Kompletna Bascarsija i sve i jedna trgovina na njoj! Gosp. Isovicu Vasi uposlenici su na "redovnim" placama navedenih a ovde si nasao pricati price ! Ja stvarno ne razumijem jeli vi mislite da je toliko narod naivan, glup i slijep! Bolje ti je rokni se nego sto pricas suplju !
Zaboravio sam navesti sve i jednu prodavnicu mobitela cija roba tj. mobiteli nemaju porijeklo, papire niti bilo sta da se ukaze kako su usli u BiH a o fis racunima je suvisno pricati ukoliko se odlucite kupiti neki. Komedija moj Isovicu.
Kad ce ta "brza" kontrola do Sarajke? Eno vam je u centru grada i uredna je u neurednom izdavanju racuna. Samo vi nabijajte akcize na duhan i cigarete pa ko fol vi nesto radite a vise od pola ugostiteljskih objekata u Sarajevu ne uzdaje racune pa tek onda mogu zamisliti kako je u mnjim mjestima. Cigarete i duhan su dosli na razinu cijena kao u RH gdje su place skoro duplo vece. Ako i prestanem pusiti to nece biti zbog zdravlja vec samo da vise vama ne dajem novac za pljacku.
i sinoc krenuli uletati u frizerske salone :D:D:D
Država je najveći štetočina u ekonomskom smislu umjesto da razvijaju ekonomiju,oni dučnicima otpisuju dugove a zdravim firmama kaznom gase svaku mogućnost za rad.
Zaključak:Obrazovanje djece i zapošljavanje u Javnu upravu ili firmu (zna se kako) a ako neuspiju neka bježe odavde glavom bez obzira.Ovo što ja radim neču im dozvoliti da i oni rade ipak su mi dragi. Ugasili su kaznama više firmi što su državi donosili prihode nego što su im ovi Veliki u državnom vlasništvu dužni.
Svi inspekcijski organi se prema poduzetnicima ponašaju isto u zavisnosti da li imate političkog mentora(čovjek kome plaćate reket u bilo kojem obliku.
Moja iskustva sa Vama su slijedeća: -Svaki put Vas uredno dočekam i mislim nemaju što nać sve je uredno (Vi mi svaki put naplatite min.kaznu 3.400 KM za nešto iako je očito da država nije ničim oštećena npr.radno vrijeme odnio vjetar) -Onaj tko Vam ne otvori vrata nema nikakve kazne po zakonu. -Konkurencija mi zaprijeti Vi dolazite. -Obilazite uvjek iste. -Nisam politički podoban i neću nikad biti(automatski nemam šta raditi u ovoj državi) -Svi inspekcijski organi se ponašaju isto .
Jeste li uspostavili Registar poreskih obveznika po djetatnostima ,često Vam se dogodi da obilazite uvjek istih 5 firmi od 15 u istome gradu(koje obavljaju istu djelatnost),ostalih 10 radi šta hoće što mi liči na uništavanje nečije konkurencije a ne na inspekciju.Ima jedan članak u vašem zakonu koji kaže svima isto al se ne poštuje ni kod vas ni na nadležnom sudu.
Neka krene od samo dvije firme Avaz i SCC / Sarajevo City Center. Sve ostalo će se samo kazati!
Mislim da radite pravu, jedinu logičnu stvar, a za ovog čovjeka sam čuo riječi hvale. Nadam se da će ispuniti očekivanja. Sretno.
Nada posljednja umire! Za Đeknu se nezna!
Veliki duznici i kladionice ostaju netaknuti. Cilj je kao i sa fiskalnim kasama, uzeti novac kroz kazne. Kao i policija kad vas zaustavi. Ne stoje tamo gdje je opasno po zivot vec gdje vas najvise mogu odrati. Samo glupani ne kontaju da sijeku granu kojoj dugo sjede. Em je truhla em je sjeku. Hrvatska je prije par godina uvela dodatno poresko opterecenje kod registrovanja novih jahti. U toj godini prihod po istom osnovu je pao na nulu. Samo naprijed sjebite realni sektor..
Kladionice i sve što ide u to su nedodirljive institucije po patronatom Dragana Čovića! Rekli su mi ne talasaj, da te cunami ne odnese.
REKETASKA INSTITUCIJA KOJA UGLAVNOM UNISTAVA MALE DOMAĆE PODUZETNIKE DOK VELIKE, POGOTOVO STRANE ZAOBILAZI. O DIREKTORU NE BIH NISTA POSTO JE RELATIVNO NOV, U SVAKOM SLUCAJU AKO PROMIJENI DOSADASNJI TREND I SMANJI KORUPCIJU U TOJ INSTITUCIJI USPIO JE U SVAKO DRUGOM SLUCAJU UPLEHAŠŠŠŠŠ
sto mrkva popravi proslu godinu :)
Covjek dosao na celo Porezne prije 2-3 mjeseca, iznosi probleme u radu koje zeli ispraviti, zeli da radi i vidim sve negativne komentare! Za bilo kakvu ocjenu njegovog rada treba dati vremena, ovako ispadate smijesni..
To je kao policija,kao pojacali smo kontrole,kao gledamo sare na zimskim gumama intenzivnije,a u stvarnosti to trebaju raditi non-stop.A o mjihovoj KORUMPIRANOSTI DA NE GOVORIMO,U STVARI TREBALO BI INSPEKTORIMA PRVO UVESTI I PROVESTI ISTRAGU U PORIJEKLU IMOVINE.ZASTO NE ODU U NEUM TAMO JE JOS UVIJEK DOZVOLJENO PLACANJE I U EURIMA I U KUNAMA.
Ovo za kune i eure nebi trebao biti problem ako je na njih plaćen porez bitno je da pare dolaze u BiH u bilo kojoj Valuti.
Bitno je smanjiti sve kazne za djela po kojima država nije oštećena a ne na kaznama za nebitne prekršaje puniti državni proračun i isisavati novac iz i ovako osiromašene ekonomije.
brze kontrole koga?jada koji u kioscima ili piljarama zaradjuje hljeb,samo udri po malima ,brzopotezno pizdde uhljebljene..
Svi ovi mali zajedno nemogu nabiti poreznog duga koliko jedan državni gubitaš kojim oni upravljaju i koji im služi za isisavane novca.
Sa sudijama i tuziteljima najkorumpiraniji dio sistema!!!!! Dok je tko privatnici ce moci da tlace raju.