Komentari (94)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako može biti opravdano da prodaš tonu zlata a da ti neko iz printera za to odštampa novac koji ne smiješ trošit nego ga moraš deponovati kao deviznu rezervu u centralnu banku? Vi ste gori idioti od Kralja Aleksandra koji je zlato poslao u London i koji nikada više nismo vidjeli.
Adekvatne reakcije nema jer su stranci nametnuli vlast kroz "Trojku", HDZ i SNSD, kako bi se ispunile političke želje Zagreba i Beograda. Stranci nisu samo podržali "Trojku", nego i SNSD i HDZ 
Oni rade ono što moraju da rade. Jedino objašnjenje koje postoji i koje je apsolutno tačno. Novac upravlja svijetom, a novcem upravljaju banke. Dakle, ko upravlja (vlada) bankama, može da upravlja svjetskim dešavanjima tj. svime.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ovaj tip je plaćen 16000 KM + (provjereno prije nekih 5 godina danas sigurno dosta više) da ne radi ništa (u Currency board režimu CB je mjenjačnica). E sad 3 zemlja svijeta po zlatnim rezervama je Francuska i ima 0 zlatnih rudnika. Mali koji je u Currency Board sa Francuzima ima 24 rudnika i 0 rezervi. Softić bi zapravo trebao razmišljati o tim stvarima
Ovo je veleizdaja, ovaj covjek radi za strance a ne za BiH
Boli me briga...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kojoj je budali palo na um prodati zlato u ovakvim volatilnim vremenima ? To nema veze sa trenutnim poslovanjem i ulaganjem.A tako se evo i pokazuje
Može li se ikako udesiti da ovaj guverner ostane na ovoj duźnosti do 2026 god.?
Ti si poltron i lopina kao i oni što su te tu instalirali. Inshallah, sve pokradeno da potrošite na lijekove i skapate u najgorim mukama.
Softy Goldfinger....
Činovnik Europske unije
Sve što ste radili radili ste za stranke i njihove uhljebe tako da Klixe ne zamarajte nas sa ovim hvalite me usta moja tipovima!!!
Dobra dobit za jednu mjenjacnicu.
glup potez je uvijek opravdan kad ga povuces ti
FED, ECB svi redom su sjedili na gubicima u odlazećoj godini (FED preko 100 milijardi u oktobru) a ovi napravili dobit 265 miliona KM i 70 miliona KM ubacili u budžet. Mile skrši 5 milijardi budžeta i još zadužuje nejač da pokrije troškove, al znaju krezavi reko im Bookir da Amerika sve svoje rezerve drži u zlootu u pa zapjenili zlato, zlato ... Neće ni da čitaju ni da znaju. Ostvarili dobit preko dvije tone zlata. Kapital milijarda. Miletu voda pošla na usta.
Nargilaši bez banke u padže komentiraju financije. Istovremeno i tužno i smiješno.
Šta ćeš. Uz nargilu se puno nauči od drugi nargilaša.
Vi niste banka vi ste obicna mjenjacnica
Dok masa zemalja širom svijeta kupuje zlato naši polupismeni ekonomski stručnjaci i bankarski lihvari se hvale prodajom/zamjenom zlata za bezvrijedni papir.
Cuj dobra odluka da prodas tonu zlata prosle godine, zlato sada zakucalo na hijstorijski nivo nikada vidjen do dana danasnjeg….. Kakve ublehe
Financijski si malo nepismen. Mogle bi ti se ljepo pare iz đepa izvući a ti bi uvjeren bio da si nešto zaradio.
Jbg Kako mozete govoriti tako o jedinoj instituciji koja je koliko toliko nezavisna i svake godine dio dobiti prebacuje u budzet institucija drzava BiH, drzi valutu vezanu za EUR konstantnom, a da ne posluju domacinski taj kurs bi bio nevazeci, pa bi bila bezvrijedna valuta. I sta ste se svezali tog Zlata. Zlata Nije platezno sredstvo. Ja sam ovdje novi, Ali toliko sveznalica i bijesa prema ljudima prema svojim ljudima (ako to rade bootovi samo naprijed) na jednom mjestu nisam Vidio.
Bas tako, bravo, ma klik’ briše sve dobre komentar
Pa pošto si novi da te naučimo ,ne ide novac u BiH institucije nego u đepove Dode,Čovketa i Baketa putem BiH institucija!
Ovaj kao dobar