Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne znam zašto nam je neko ko je diplomirao na Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja na čelu ovako važnog ministarstva? Nije mi ni jasno zašto Svjetska banka se miješa u unutrašnja pitanja entieta. Već je vidljivo da su u zapadnim zemljama ovi sistemi donijeli produženje radnog vijeka i efektivno manje penzije. A ti fondovi se djelomično ulažu u najveće kockarnice na svijetu, a to su berze. Ako to propadne propade i penzija.
Inače ovo nam se dešava od dolaska demokratije. Smijeni i makni ljude koji su kompetentni i neće ispunjavati tuđe želje na račun građana i dovedi one upitne kompetencije, pa takav čak i iz najboljih namjera može zeznuti građane iz prostog razloga što ne zna i sugeriše mu se.
Pa svi NiP kadrovi su zavrsili sport, Sdp ov kadar Šteta zavrsio na Sokocu neki divlji fax, a Irfan Čengić zavrsio nekakav Pim u Banjaluci... Sve odron do odrona
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Adnan Delic, supljator i cuven po izjavi Tesko je biti ministar jos teze ne biti. Nastavnik fizickog razgovara sa Svjetskom bankom jbt
Ja ne razumijem kako neko ko se predstavlja takvim vjernikom može prihvatiti da radi neki posao za šta nije školovan i za šta nije kompetentan??? Ti mi nikad neće biti jasno posebno kod likova koji dolaze iz NiPa!
Pa poznato je da su nipovci genetski predodredjeni za funkcije, pa valjda i on tako misli...
Ko god nije slušao PREPORUKE Svjetske banke, taj se dobrano opekao. Vidim da se većina pita, "šta to ima tražiti Svjetska banka s našim unutrašnjim stvarima". Neću duljiti - dobro poslušajte savjete stručnjaka iz Svjetske banke i postupajte u skladu s tim preporukama.
Zna se sta stoji iz ovoga svjetski lihvari ne izlazeniz kabineta ovog mamlaza sa kupljenom diplomom koji nema veze sa PIO-MIO. Povecanje uslova za odlazak ljudi u Penziju. Stagnacija plata kako bi se mogli plasirati veca kreditna sredstva od ovih lihvara. Takodje ce biti i sa ljudima sa Biroa njih 70.000 gubi praca na zdravstvrno osiguranje. A ta sredstva de usmjeravaju na placanje prispjelih obaveza iz kredita ovih lihvara.
Sve vam stranci rade, i sve ste prepustili njima ne zadrzivo nas vodite u duznicko robstvo. Bez da nekog uvrijedim ali ima li neko da nije zavrsio DiF da bude ministar ispred NIP-a ilibse Dino boji da ce ispast glup ako postavi nekog s ekonomskog fakulteta...
Ova pokrivena je stručnjakinja za sve i svasta tacno joj se vidi na čehri.Ona ako penzionere de svuce u ravan niko neće.Muz u Fondu Memorijala direktor,ona Delićeva jaranica zapislena preko konkursa ko pomočnica ministra a pehidska djeca na biro .
Trsba, samo ukinuti finansiranje onih koji nikada nisu radili, kod nas je otprilike 1/3 takvih penzionera!
Ja uopšte ne sumnjam da će federalna vlada na čelu sa nikšićem donijeti neku odluku na štetu penzionera.
Mozda ovaj momak hoce da radi i trudi se, ali otkud ti kompetencije da upravljas pio reformom i sl., to su generacijske stvari s kojima nema zafrkancije.
Meni se čini da ćete vi razjebati sve što je Fadil napravio i posložio, pa i penzioni sistem koji je Fadil reformisao uspješno, a što se dokazalo kroz značajan rast penzija. Sada će ovaj DIF-ovac da reformiše PIO. Jadna nam je majka...
Znaci ogranicavanje penzija.
Ljudi... Samo mi možemo promjeniti ovu pljačku naroda i politiku zaduživanja... Ne dozvolite da vas pozomci proklinju što ste ih prodali čifutima... Ne plaćajte više ništa od nameta....
pij terapiju i ne filozofiraj
Reforma će podrazumijevati prodaju sve imovine strancima u vlasništvu FBiH, jer ako se to ne učini propast će sve. Naravno ovi će pristati jer imaju podaci dobijeni najboljim metodama da sve propada. Uz par citata na fb će objasniti kako nisu oni krivi jer su morali sve prodati da bi održali sistem. Ministri potpisuju, znaju kako su došli.. Ne možete nas više izdati, tako sve prodajte.
tu nam je kraj
Kome nije jasno do sada o čemu je riječ onda mu fali sivih ćelija. Stranci se ovdje bore samo za kapital, koncesije, poreze, resurse i to je to i ništa više. Privatizovat će telekom , EP, koncesija aerodroema, rudnika, litijum i to sve polako bez vođenja računa o zdravlj građana, ekonomskom napretku države i sl. Samo interesi i kapitalizam to je zapad i tačka.
Ministar za sastanak pripremio…telefon?! Vjerovatno osoba s takvim “znanjem i iskustvom” ima sve u glavi…
Trazili ste gledajte…… Delic googlo da vidi ko su ovi prije nego je dosao na sastanak. Kod Novalica nisu mogli ni preko štele uci u kabinet, e sad mogu sta hoce