Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Neka hvala Bogu. Nemate nikakve veze sa BiH ili sa smrdijom, a eto baš se vi našli da budete protiv rezolucije.
kineske zveckice i barbike vise nisu popularne medju djecom. to je snazan udar na kinesku ekonomiju.
Znaci gube 1 dolar po glavi
Mudri su Kinezi.. Možda najmudriji narod na planeti.. Iz svake anglosaksonske smicalice oni nauče nešto novo i nastave dalje..
Cao Quit, narcisoidna kraljice, kinezi su mudriji nego sto mislis, da imas ekonomiju zavrsenu kao ja znala bi o cemu pricas, americke obveznice i namjerna inflacija, hihi. Nebitno, sta radis veceras? Aj sa mnom na avanture! Uf, nemoj veceras ustvari, gadan datum, sutra!
zakotrljalo se....
Pa se vi zayebavajte s' rezolucijom!!!
Početak kraja komunističkog režima i napuhanog i isforsiranog rasta po svaku cijenu.
Sad ce Amerikanci i Svabe navaliti na kineske dionice. Slab Juan, pad dionica za 43% => jeftinije dionice za 50%.
Neka stave veto mali zuti krivooki na rezoluciju za srebrenicu pa ce im bito jos bolje.
moze li mi neko ovo malo pojasniti. zasto gubi i kako?
Rast kinsekih berzi je zasnovan na prognozi ekonomskog rasta od preko 10%. Medjutim, svima je postalo jasno, da Kina ne moze rasti sa 10% u budocnosti jer kompanije nisu spremne na jos vece plate. Samim tim manje se ulaze u Kinu, a industirjske zemlje traze druge zemlje za ulaganje. Rast Kine je u zadnih 5 godina iznosio oko 7% i zasnovan je na UNUTRASNJOJ POTROSNJI, a ne na rastu izvoza. Izvoz je u 2014. godini odnosno 2015. cak i opao. Unutrasnju potrosnju Kina finansira kreditima, to jeste dugovima, sto je pogubno ako se trend nastavi. Usljed pada ekonomskog rasta i izvoza, doci ce do pada DOBITI kineskih kompanija i samim tim one vise nisu interesantne na berzi: VLASNICI, to jeste DIONICARI, ih PRODAJU. Dolazi do pada kursa na berzama, a kineske kompanije gube likvidnost i samim tim vuku Kinu u mgucu recesiju ili jako slab ekonomski rast. Jesi sad skontao?