Finansije
0

Hypo Alpe Adria banka nastavlja stabilno poslovanje na Balkanu

SRNA
Nakon što je Evropska komisija zvanično odobrila plan restruktuiranja Hypo grupe u Hypo Alpe Adria banci BiH, podružnice ove banke na Balkanu nastavljaju stabilno sa svojim poslovanjem, rečene je Srni u ovoj banci u Banjoj Luci.

U Hypo banci kažu da to znači da će u naredne dvije godine moći da procjene ko je najbolji novi vlasnik za njihovu mrežu.

"Klijenti Hypo banke u BiH dobijat će iste usluge i širok asortiman proizvoda na koji su navikli, tako da i dalje nastavljamo sa svojim stabilnim poslovanjem", rekli su ovoj banci.

Odluka Evropske komisije o restruktuiranju Hypo Alpe Adria grupacije, koji podrazumijeva, između ostalog, i prodaju poslovne mreže u jugoistočnoj Evropi do 2015. godine, odražava ono što se očekivalo i što se uzimalo u obzir u toku posljednjih nekoliko mjeseci.

"Za Hypo podružnice u jugoistočnoj Evropi, prije svega u BiH, to znači da nema više opasnosti od bilo kakvih brzinskih prodaja ili postepenih gašenja poslovanja. Imamo jasne izglede, a koje odobrava Evropska unija, za razvijanje poslovanja i nastavljanje sa struktuisanim i dobrim procesom privatizacije, što upravo i činimo do 2015. godine", navode u Hypo Alpe Adria banci u Banjoj Luci.