Komentari (79)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bagro neradnicka, valja li vama ista na ovom svijetu?! Fabrika zaposlila 740 ljudi, i vama opet nesto ne valja! Kad je u pitanju mahalanje o Ferrariju, odmah zilion komentara, svi bi da vozaju Ferrari, a niko prstom da mrdne! Nema nigdje odvratnijeg naroda na svijetu od naseg, nek prica ko sta hoce!
jednostavno BRAVO!!!
Od TAS-a i izvoza gotovih Golfova u Evropu, sjahali na presvlake. Kažu to je dobro, treba se smatrati napretkom. Budite veseli i sretni.
odakle to za 100 hiljada pa neko lud,a sto se tice plate moja plata za april je bila za 100 km veca nego inace,naponmene radi bez prekovremenih sati :)
doveli ste onog kurtona Merlina za 100 hiljada...i sad se kurcite s tim a niko da spomene da je svakom radniku odbijeno po 10 % od plate za tog konja a plata je od 400 KM. bezobrazluk
Napokon nešto normalno da se desi u BiH :)))
E SAD JE SVE NA GORAZDANKAMA DA POPRAVE BOS.NJACKI NATALITET U GORAZDU DA MOZEMO SE U BUDUCNOSTI SPOJITI SA SANDZAKOM !! AMIN DA DOCEKAMO !! DAKLE BOS.NJAKINJE RADJAJTE MALE BOS.NJAKE !! E SAD JE SVE NA GORAZDANKAMA DA POPRAVE BOS.NJACKI NATALITET U GORAZDU DA MOZEMO SE U BUDUCNOSTI SPOJITI SA SANDZAKOM !! AMIN DA DOCEKAMO !! DAKLE BOS.NJAKINJE RADJAJTE MALE BOS.NJAKE !! E SAD JE SVE NA GORAZDANKAMA DA POPRAVE BOS.NJACKI NATALITET U GORAZDU DA MOZEMO SE U BUDUCNOSTI SPOJITI SA SANDZAKOM !! AMIN DA DOCEKAMO !! DAKLE BOS.NJAKINJE RADJAJTE MALE BOS.NJAKE !!
E SAD JE SVE NA GORAZDANKAMA DA POPRAVE BOS.NJACKI NATALITET U GORAZDU DA MOZEMO SE U BUDUCNOSTI SPOJITI SA SANDZAKOM !! AMIN DA DOCEKAMO !! DAKLE BOS.NJAKINJE RADJAJTE MALE BOS.NJAKE !!
A gdje li bi ova cjenjena gospoda sto pljuje Prevent da radi 8h za 250-300 koliko mi je poznato konobari i radnici u granapima toliko zaradjuju a rade vise nego mi u Preventu,a hvala Bogu i dobrim ljudima koji otvaraju radna mjesta za one koji hoce i koji su naucili da rade,dusmanima je bolje da sute i cekaju neki posao na Budzetu pod uslovom da se lezi po citav dan a jedno 2000 zaradjuje :)))) a ne kontam ni ove iz Zenice i Visokog pa oni imaju preko 1000 zaposlenih pa malo im brate....
@CK-KPJ a zar se to u Goraždu još uvijek ne proizvodi?Pobjeda, Ginex...pa sam Unis Ginex izvozi za 48 država svijeta, zapošlavaju oko 1000 radnika...više od 80% proizvodnje je izvoz...koji to još grad u BiH ima?...samo ne možemo mi očekivati da imamo 2000 KM plate, a tamo neki u Kladnju 300KM...Federacija i kantoni \'\'izmuzoše\'\' sve....
Upoznat sam svim dešavanjima u Prevent Grupaciji. Plata početna iznosi 380 KM + Topli Obrok cca. 130 KM i Prevoz. Također bude mjesečni bonus za radnike koji prebace noramtive. Zadnji mjesec u Goraždu je prebacilo 43% uposlenika i prosiječan bonus je iznosio 80 KM. Jedina je firma u Goraždu koja zapošljava bez ikakve štele. Ovo je vjerovatno utjecaj mladog rukovodstva koji ne mari za \'\'stare vukove\'\' i njihov način razmišljanja. Prevent je najpozitivnija stvar koja se desila Goraždu posle avgusta/septembra \'92.
Ovo me podsjeca na Fikret Abdic Babu -Gorazde verzija...nama dati hljeba narod te gleda to ko Boga i uradice svasta, a Srbi gladuju i ne bune se vozdu i dalje njeguju Srpstvo...
Ma.t..ter vam je..b.e.m haj vi radite za 400 KM 8h i vise, PRVO na sta moras dati pare je KARATA za prevoz, sto si dalje to skupje, DRUGO niko se ne hrani ZRAKOM, Ovdje je dnevnica otp 20 KM, Na hranu ti treba minimalno 3 KM i to da jedes prakticno suho, i da zaljevas vodom, i karta dok dodjes i odes nazad kuci 3-4 KM, Sto znaci ostane vam oko 10 KM dnevno, a sta imas od toga? NISTAAAA, BOLJE DZABA LEZAT NEGO DZABA RADIT ! :) Sve gramaticke greske su ubacene s namjerom, ma...te.r vam jjeee.be.m
Ma ti si jedan ljendoguz koji se klinci sa 3 godine faxa, a mozda ni to nemas... klinjo nemas ti blage veze sta je 12-15 sati provesti u firmi...znaci dodjes kuci, okupas se, od umora ne mozes ni da pogledas zenu il djecu, odmah na spavanje, i opet sutra tako... da je plata 1000 il preko , trpio bi covjek...al to je da crknes ko konj za 500-600 s toplim, odreknes se familije svoje, jer nemas kad za njih i onda kad bude plata dok poplacas sve za pet dana nema nista... al mnogi ljudi su se uvlalili u velike kredite i tako sebe obavezali da moraju da rade... da makar covjek ima nedelju, nego to mozes zaboraviti ! NEKA SE ZNA,TAJ PREVENT JE ROBOVANJE, NIKAKVI USLOVI...A ONI SE IZ MJESECA U MJESEC BOGATE... OMLADINO BOLJE VAM JE RADITI ZA 250-300KM ZA 7-8 SATI DNEVNO I UZ TO IMAS ZIVOT I VRIJEME ZA PORODICU I VOLJENE, NEGO 500-600 IL 700 DA PO 15 SATI RADIS (ROBUJES) I NE VIDIS BJELA DANA, I NA KRAJU OPET PARA NEMA !
dabogda ti skolovani radio u preventu..i nema svaciji babo para da kupi fakultet u travniku...i probaj ti hraniti porodicu sa 400 km i skolovati djecu...PREVENT JE NAJGORA FIRMA ...VOLIO BI TEBE VIDJETI ZA MASINOM 15 SATI
Bravo, Bosnjacki gradovi napreduju sa industrijom a u genocidnom entitetu Dodikistan price o: \" Mobilizaciji ukupnih kapaciteta\" hahahaha. Federacija ce izgraditi Bosnu i Hercegovinu u inat Srbima. Bravo za Prevent, bravo za Bosnjake. Jel tako Mirte iz RS Federacija je bolji entitet. Nestala milijarda od m-tela.
jos jedan stvar bolje da su na ovakvom vremenu podjelili regres ljudima sto recimo rade u GZ nego sto su dali 100.000 KM Dinu Merlinu koji ce pjevati 4 pjesem i pobjeci s bine !!!kanom neke ceremonije i prserevanja !!