Nova prinudna naplata PDV-a
0
Fabrika iz Banovića ostala bez vozila i mašina
Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da namire Krivajine dugove, tj kradje rukovodica iste, morace zaplijeniti citave Zavidovice..
To samo moze kod nas, treba pitati ljude ko njima duguje pare po osnovu za koji je obracunat PDV. Hipotetički govoreći moglo se desiti da je FGO radio za SCT ili neku drzavnu kompaniju i fakturisao im radove koje pomenuta kompanija nije platila u roku. FGO -Banovići tuži tu firmu i mora cekati godinu - ili dvije da taj predmet dobije na sudu a ovi glodari opremu prodaju u roku 15 -20 dana ako neplatiš PDV. Država je najveći mafijaš i reketaš i to se vidi po tim fiskalnim kasama koje koštaju ogromne pare s obzirom da se radi o bezveznom uređaju koji nije komplikovaniji od malo boljeg digitrona ali košta ko računar. Sramot
Jest, da barem rade to sa milionskim duznicima ovi su sirotinja samo 700000, sta je sa Zovkom i jos 100ne hercegovackih firmi koje nikad nisu ni placale porez, ovdje je problem sto su ovi placali pa prestali placat. Daj Boze da su krenuli raditi kako treba.....
KONACNO PRVI NAZNACI PRAVNE DRZAVE!!
krivi su radnici oni nisu dobro radili pa gazda nije imao čime državi da plati
FGO-Fabrika Grbave Omladine....
drzava uvijek u gubitku nitko nece kupiti izraubovane masine iz istocnog bloka i stare dizalice a taj novac nece nikada povratiti.
Trebali su im i krov odnijet pa da im kisne glooova.
pa mozel li optisati pola poreza ako tuzis?
Zemlja Skipetara cuo sam to cesto, ali nije problem ni Albanija da se kaze. Znaci poseban porez za Albance, isto ti je to. oni ionako nikakav porez ne placaju.
sandzaklija, ako su albanci siptari, onda ste vi shoshoni. samo slusajte vi gedze sta govore, daleko cete dogurati.
BIZNEWS ha ha ha ha ps. covjek ovu stranicu treba bar 3x na dan da posjeti, jer je zdravo smijanje.
Promet cevabdzinica treba procjeniti, kakvi racuni i te stvari, Kazes 15000 maraka denvni promet i trazis da ti plati cevabdzinica 17% na to ili nek zatvara. To se nikad ne moze uganjat i skroz namjestiti. Siptari se obogatise sto ih niko ne nadglda a cjene su dostigle plafon kad uporedis sa uslugom. I te \" represivne\" mjere na Zapadu, to i nije bas tako. Ima tu puno duznika. dodje nijh dvadest pa uzima pare, ovdje se zaleti uprava prihoda prva, ma ne moze to tako, Mora se vodii stecajni postupak i tako dalje. Ove sto dugujju u cuzu i gotovo.
cudi me sto ih kuko nije uspio potplatit
i jos nesto: NEBI SE TREBALO POTEZATI za \"rjesenjem\", \"PORODAJ MASINE\" i eto para, vec se trebaju goniti rukovodeci organi te firme... sve drugo je pogresno. znaci, rukovodeci kadar u zenicu poslati, a sa novim kadrom dogovoriti otplatu duga.
bitno je da se masine prodaju, da bi drzavni aparat \"funkcionisao\", tj. da kancelarijski pacovi mogu sebi plate da obezbjede. STRASNO... jednom recju, JAD I BIJEDA!
Koji kreteni! Nemaju ni trunke ekonomskog poimanja finansiranja državnog budžeta. Ovo je samo trenutačan priliv sredstava u budžet, koji će biti nedostatan jer će se mašine prodati ispod svoje tržišne vrijednosti. Na osnovu toga, neće biti naplaćen čistav iznos PDV-a, firma će se zatvoriti, radnici ostaju bez posla i država biva u konačnici uskraćena za buduće prilive PDV-a jer pljenidbnom i prodajom mašina pripadajuće kompanije ukida se mogućnost poslovanja kompaniji. Ovakva situacija nikome ne odgovara, država u budućnosti neće imati koristi od tih sredstava, radnici se pridružuju rijeci nezaposlenih. Bravo za nesposobne u ministarstvu finansija i UIO. Kratkoročnih ciljeva nas sve vode u propast. Restruktuiranje i kazne umjesto ukidanja i dugoročno djelovanje su put uspjeha.