Komentari (128)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
eh sad je svima jasno ko je TATA u Evropi,a i u svijetu
švabo je babo...
I opet dobise sebi u kosarci od nas.:D
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Zamislite da je BiH iz rata izasla srušena kao što je nakon WW2 izašla Njemačka? Kod nas, gdje god zapne, znate bio je rat, ovo, ono... Bitno je baviti se nacionalizmom, torovima, podjelama... FUJ!!!
nije samo rat problem za bih, veci su problem nasi srbo-komunisticki umovi koji nikako da shvate da smo u vrijeme kapitalizma. P.S. To oko torova je komunisticka izmisljotina, jer ste svi bili slijepi poslusnici-ovce komunisticke partije
Ok je ta postavka. A zamisli ti da je Njemačka između Hrvatske i Srbije ili između Albanije, Grčke, Bugarske, Rumunije i Mađarske.
PRIKAŽI ODGOVORE (12)
:'(
Pa, prije 70 godina nisu uspjeli vojskom, ali ovaj put izgleda da hoće.. pokoriše Evropu, bez ispaljenog metka... Ali ma koliko ovo zvučalo pozitivno, činjenica je, da kada god je švabo previše ojačao, nagrabusili su mnogi. Nadam se iskreno, da griješim..
njemacka je njemacka :D
Jedna je Njemačka,svjetska ekonomska velesila,disciplinovan i vrijedan narod.
daj meni ako je visak
Njemacka iznad svega!
Dakle moze se biti uspjesan i sa 5-6 sedmica godisnjeg odmora ;)
Blago ti se svabo ,kad u Bosnu nemoras doci ni na odmor a kamoli zivjeti ovdje
HITLER bio bog svima nama u citavom svijetu...samo da ga nisu sjebale komunjare i slaveni sad bi fino svi imali para gutu i pricali njemacki i to je to...barem nebi bilo ovih sranja sto su se kod nas izdesavale i sad se jos uvjek u svijetu desavaju a buraz ni amerike sa svojim velikim jezikom i vojskom...
Kombi i pravac Njemacka hahaha.
Arbeit macht frei!!!!
lik5 23.08.2013. u 21:02 0 12 njemacka je nakon WW2 bila razrusena,mnogi veliki gradovi su im stradali od silnog bomardovanja,i oni su nakon rata dobijali pomoc koju su iskoristili za obnovu i razvoj,svabo je pao al se ubrzo digao .a mi pali i jos nikako da se podignemo ,vec 20 godina. ------------------ mi smo dobili vise "ciste" pomoci iz svijeta i ta cista pomoc nije zavrsila za obnovu i razvoj, vec u dzepovima politicara i inih nikad mi necemo nista imati, dabogda i drvenim kasikama da jedemo, a o zlatnim nam se ne da ni na slikama
evo vam jedan malo stariji(ali jos uvjek aktuelan) clanak iz DW pa citajte http://www.dw.de/njema%C4%8Dka-nije-raj-za-radnike/a-15597168 sa naslovom Njemačka nije "raj za radnike" Krivicu za krizu eura ne snose samo dugovi Grčke nego i isuviše niske plate u Njemačkoj. Do ovog zaključka došlo se u studiji Fondacije Hans Böckler koja tvrdi da ovakve plate radnika izazivaju opasan debalans u Evropi.
Pa naravno, nemaju minimalne plate namjerno kako bi krali poslove od onih zemalja EU koje ih imaju (vecina), a posebno od visokorazvijenih zemalja kao sto su Holandija, Belgija, Francuska i Britanija. Zamislite ovaj scenarij, gdje ce strani investitor da otvori firmu, u Njemackoj gdje nema zakonski regulisane minimalne plate i gdje moze za puno vrijeme da plati radnika mjesecno i ispod 500 eura ili preko Rajne u Francuskoj gdje ta regulacija postoji i gdje ce zakonski morati minimalno da plati radnika 1430 eura? Kad ce napokon balkanski fanovi Gofla dvojke da shvate da je Njemacka samo jos jedan *** od ovce iz EU? Kad ce balkanski fanovi Golfa da shvate da je holandska ekonomija bolja od njemacke, da su francuske zeljeznice i autoceste bolje, da su gradovi uredniji i sredjeniji, pogotovo provincija, a da su Belgijanci vece platezne moci od Svaba? Nazalost nikad, jer oni ne vide nista drugo do Golf II table dizajnirane jos u II svj. ratu.
po statistici prosjecna plata u BiH je 850 KM. http://balkans.aljazeera.net/vijesti/nema-novca-za-siromasne-u-njemackoj
Ta statistika nidje veze... x ih znam gdje im poslodavci daju ono sto moraju na racun pa radnik mora da vrati kes kad digne sa racuna... a ja sam morao m0da da otegnem na poslu i da odem 3 4 put u austriju po robu da bi dobio 800km! nek se javi evo ko ima platu 800+ pa cemo vidjet
Koja je to statistika?! Jedino ako se istovremeno računaju plate gu*onja (po 7000 KM) i plate običnih ljudi koje su cca 400 KM. Logično da će jedino tad biti toliki prosjek. Daleko je to od realnosti..
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
kad bi ubacili našeg političara za ministra trezora, odmah bi se morali zadužiti kod MMF-a