Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zanimljivo logo liči na izraelsku zastavu.
ovaj mi logo liči na onaj židovski znak
Ovako se više akcenat stavlja na Uniju općenito, a manje na partikularne dijelove Unije, što je svakako dobro za jačanje Unije kao zajednice i njena centralizacija...
ja vjerujem samo u MADE IN GERMANY
kao i ono pokavreno meso MADE IN GERMANY i zavrsilo kod nas
Kojim pravom oni svojataju naziv Europa/Evropa? To je naziv kontinenta na koji svi jednako polažemo pravo. Neka na proizvode stavljaju Made in EU (European Union). Ja bih u inat stavljao na naše proizvode oznaku Made in Europe jer time ništa ne lažem.
evo jos jednog iskompleksiranog, ovo je balkan ne europa, europske zemlje su u eu i to je to., imaju pravo koristiti taj naziv...ne treba se sramiti biti i "made in bih" vec ponositi time!
Bas me zanima kako ce njemacka industrija reagovat'... Interesantno je da su Englezi krajem 19-tog vijeka uveli "Made in Germany" da bi zastitili svoje proizvode od nekvalitetnih njemackih...
ma glupost i nepravedno,''made in EU'' treba da stoji a ne to jer npr. i mi smo u evropi a nećemo moći staviti tu oznaku ''made in europe'' ili srbija,norveska ,svajcarska itd...ili sam ja pobrko geografiju ?
to se odnosi samo na clanice EU, za ostale ce pisati kao i sada" Made in Serbia, Bosna i sl...
"Made in Europe" ti garantira da je proizvod prošao kroz brojne kontrole, da proizvođač ima odgovarajuće licence i sl. Kada vidiš tu oznaku, možeš sa sigurnošću konzumirati taj proizvod (da me pogrešno ne shvatiš, nisam izmislio ovo, čitao sam po novinama i pratio vijesti). S druge strane, vidiš oznaku "Made in BH", ko ti garantira išta. Kod nas nema ni blizu kontrola koliko ima u EU. Vidio si da nakon ulaska Hrvatske u EU ne možemo više izvoziti DOSTA naših proizvoda. Možda jesu ok, 'čisti' i sve što ide uz to, ali nema garancije.