Pet mjeseci pauze
2

Emirates i Korean Air vraćaju se u Zagreb

R. D.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Nakon pet mjeseci stanke na Zagrebački aerodrom vraćaju se avioni Emiratesa i Korean Air.

Kako piše specijalizirani portal ExYuAviation aviokompanija sa sjedištem u Dubaiju vratit će se u Zagreb 29. marta, preuzimajući uslugu od svog partnera FlyDubai.

Hrvatski glavni grad bio je prvi primjer strategije dijeljenja ruta koju su implementirale dvije kompanije.

Direktor Emiratesa za ovu regiju Martin Gross nedavno je rekao kako je Zagreb primjer koliko je suradnja s FlyDubajem uspjela poboljšati rezultate. Emirates je smatra kako će njegova linija Dubai - Zagreb se dodatno razvijati u budućnosti.

"Zagreb odgovara našem razvoju u Europi gdje imamo široku pokrivenost, a shvatili smo da Hrvatska ima veliki potencijal iz dva razloga. Prvo, to je odredište koje je zaista zanimljivo za putovanja iz Azije, Australije, Kine i Tajvana. Stoga je puno dolaznog prometa prema Zagrebu i cijeloj zemlji općenito. Iz Hrvatske je to način da se lokalnom stanovništvu pruži veza do našeg čvorišta u Dubaiju. Od Hrvatske prema svijetu postoji velika potražnja. To se prvenstveno odnosi na Dubai, ali i šire, na primjer, na odredišta u Indijskom okeanu i jugoistočnoj Aziji, poput Phuketa na Tajlandu", kažu iz Emiratesa.

Korean Air obnavlja letove sa Zagrebom 31. marta s dodatnim kapacitetom u odnosu na prošlu godinu. Korejci koji su ranije ovu liniju održavali nešto manjim avionom Airbus A330-200, a odsad će letjeti Boeingom 787-9 Dreamlinerom.

Linija će se između Seula i hrvatske prijestolnice održavati tri puta sedmično.