Sjajan uspjeh
0

eKupon korisnicima uštedio više od 1.000.000 KM

Piše: T. S.
eKupon.ba
eKupon.ba
Prvi i vodeći bh. portal za grupnu kupovinu eKupon.ba je u malo manje od godinu dana poslovanja ostvario sjajan uspjeh uštedivši korisnicima više od milion KM.

Još prije godinu dana u BiH niko nije znao šta je grupna kupovina, koja se u svijetu zahuktala prije tri godine, dok danas sve više Bosanaca i Hercegovaca koristi njene prednosti.

Otkad je u martu prošle godine pokrenut portal eKupon.ba, koji je na bh. tržištu promovirao grupnu kupovinu usluga i proizvoda, uz popuste od čak 50 do 90 posto, naše sugrađane je uhvatilo pravo ludilo online kupovine. Od tada je eKupon svojim korisnicima uštedio više od milion konvertibilnih maraka, objavljene su 303 ponude, a prodano je preko 40.000 kupona. Može se s pravom reći da je to prvi i jedini uspješan projekt trgovine na internetu u našoj zemlji.

"Prema našim istraživanjima, najstrastveniji kupci su žene, ali malo ko može odoljeti atraktivnim ponudama gdje vas vrebaju kolači, slastice, ćevapi i pizze upola cijene, kozmetički tretmani ili šišanje sa popustima, usluge zubara i poliklinika sa popustima, vikendi u hotelima za dvije osobe upola cijene...", kaže Mario Šimić, suosnivač i direktor eKupona.

Od komercijalnih ponuda, prema broju prodatih kupona, najuspješnija je bila ponuda za restoran Food Office sa 1377 prodatih kupona, zatim ponuda za torte u Cafeu Bristol sa 1145 prodatih kupona te ponuda za ćevape u ćevabdžinici Petica - Ferhatović sa 1053 prodata kupona.

"Radi se o win-win konceptu, tj. konceptu gdje su svi zadovoljni. Grupnom kupovinom na internetu svi dobivaju. Korisnici usluga su zadovoljni visokim popustima, a partneri, koji objavljuju ponude, dobivaju nove kupce i besplatnu promociju", ističe Šimić.

eKupon veoma često učestvuje i u humanitarnim akcijama gdje se bez provizije prikuplja novac za one kojima je pomoć potrebna.

Prvi bh. portal za grupnu kupovinu najavljuje još mnoštvo superatraktivnih ponuda u narednom periodu, a vama savjetujemo da ih ne propustite. Posjetite www.ekupon.ba, pretplatite se na newsletter ili ponude pratite preko Facebooka.