Robot
34

Promo / Ekskluzivni kompleks novogradnja Šip: Prodaja stanova, poslovnih prostora i garažnih mjesta

Robot nekretnine oglasile su prodaju apartmana u novogradnji u sarajevskom naselju Šip.

Naselje Šip nalazi se na području općine Centar, a na ovoj lokaciji izgrađen je ekskluzivni kompleks ukupne površine 4.989,85 m2.

Investitor je bosanskohercegovačka kompanija Robot General Trading Co. d.o.o., koja je i stopostotni vlasnik objekta.

Objekat se sastoji od suterena+garaže, prizemlja i tri etaže, gdje na svakoj etaži ima 11 apartmana kvadrature 43-100 m2.

"Vodeći se tom idejom projektovali smo jedinice koje karakterišu optimalna veličina i funkcionalan raspored prostorija, uz maksimalnu iskorištenost postojeće kvadrature. Pored navedenog možemo se pohvaliti da pored ovih karakteristika imaju i one koje su trenutno od velikog značaja, a to je da objekat ima ekonomična energetska rješenja, što je garant ugodnog stanovanja sa maksimalnom uštedom električne i toplotne enrgije", poručuju iz Robota.

Luksuzno opremljeni apartmani u kompleksu koji spajaju vrhunsku arhitekturu, tehnologiju i dizajn u centru grada Sarajeva osnovni je cilj arhitekata, inžinjera, dizajnera interijera i svih koji su radili na ovom projektu.

"Slobodno i sa sigurnošću možemo reći da je objekat, vrhunskog graditeljstva, vođenog i rađenog ISO I drugim svjestkim standardima. Naš cilj je da projektom kao što je Ekskluzivni kompleks novogradnja Šip postavimo novi standard gradnje i zapadnoevropskog načina života u Sarajevu. Želimo pokrenuti nove izazovne projekte kako bismo bh. građanima, našim vjernim kupcima, klijentima i poslovnim partnerima obezbijedili mogućnost kupovine stambenog ili poslovnog prostora koji zadovoljava sve potrebe kvalitetnog načina življenja i uspješnog poslovanja, po prihvatljivim cijenama. Uz ugodno stanovanje, da bi naši kupci bili još zadovoljniji, mislili smo i na njihovo dragocjeno vrijeme. Kako bi svoje vrijeme uštedjeli i poštedjeli se stresa i gradske gužve u saobraćaju, u sklopu kompleksa smo namjenski napravili supermarket koji je bogato opremljen, mjesto gdje kupovina zaista postaje užitak, sve što vam je potrebno nalazi se najednom mjestu po izuzetno povoljnim cijenama. Pored bogato opremljenog supermarketa, na raspolaganju je i odjel bijele tehnike i kućanskih aparata, kao i caffe pizzerija", naveli su u oglasu.

U ponudi im je i prodaja poslovnih prostora za sve namjene (trgovina, ugostiteljstvo, ordinacije, ured i dr.), 33 apartmana po izuzetno povoljnim cijenama kvadrature 43-100 m2 i 37 garažnih mjesta u sklopu objekta koji imaju direktan pristup liftom do apartmana.

Tražena lokacija

Naselje Šip je veoma tražena lokacija koja privlači svojom frekventnošću i samim sadržajem.

Novoizgrađeni objekat nalazi se 100 metara od glavne saobraćajnice koja povezuje sa centrom grada. Udaljenost od stajališta javnog gradskog saobraćaja je 100 metara, do Doma zdravlja je 200 metara, Kliničkog centra Sarajevo 3 km, najbliže osnovne škole 400 m, a tržni centri je udaljen svega 5 metara.

Kupovina i finansiranje

Nakon pregleda i odabira apartmana, kupac odabrani stan može rezervisati. Rezervacija nekretnine-apartmana traje pet dana kako biste imali mogućnost donošenja odluke o načinu plaćanja, finansiranja, provjeriti svoju kreditnu sposobnost, kao i kreditne uslove.

Plaćanje putem kredita

Ukoliko se kupac odluči i plaćanje vrši putem stambenog kredita ili hipotekarnog kredita neophodno je da se s notarski obrađenim ugovorom obrati jednoj od poslovnih banaka sa zahtjevom. Ukoliko se radi o hipotekarnom kreditu neophodna je izjava - saglasnost prodavca na zalaganje nekretnine - stana koji je predmet ugovora.

Po odobravanju kredita kupac pristupa potpisivanju ugovora o kreditu sa bankom povjeriocem a nakon toga ugovor o zasnivanju hipoteke koji potpisuju kupac - korisnik kredita, predstavnik banke i punomoćnik prodavca.

Poslije potpisivanja ugovora o hipoteci slijedi upis u ZK ured te banka povjerioc prebacuje na transakcijski račun prodavca iznos koji je odobren ugovorom o kreditu.

Troškove notarske obrade ugovora o hipoteci snosi kupac.

Mogućnost kreditiranja preko naših ovlaštenih i partnerskih banaka, u kojima kupci uživaju posebne povlastice: UniCredit, Sberbanka, BBI banka, Sparkasse i druge.

Gotovinska plaćanja do 100% avansa, specijalni popusti na kupoprodajnu cijenu.

Dajemo posebne pogodnosti i popuste pri kupovini apartmana, uz poklon iznenađenja za svakog kupca.

Sve detaljnije informacije, zakazivanje termina posjete apartmana i drugo možete dobiti u prostorijama upravne zgrade Robot General Trading Co. d.o.o., na adresi Rajlovačka cesta br. 41, 71 000 Sarajevo, BIH Kontakt tel: 033/771-534, 771 -568 Mob: 062 641 561 Email: [email protected] Ured za nekretnine