{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Edukacija o HACCP-u u mljekarstvu

F
28.1.2009. u 14:04
0
0
Edukacija o HACCP-u u mljekarstvu
0
Edukacija o HACCP-u u mljekarstvu
Edukativno-konsultantska firma Bio-Base Sarajevo, koja djeluje u okviru Poslovnog inkubatora Sarajevske regionalne razvojne agencije (SERDA), danas je organizirala jednodnevnu edukaciju o temi "Uvod u HACCP - mljekarska industrija".
Seminar je namijenjen proizvođačima, otkupnim stanicama, mljekarskim industrijama, distributerima, mljekarskim zadrugama i udruženjima.

Cilj seminara je educiranje menadžmenta, uposlenika i svih subjekata koji se bave proizvodnjom, preradom, distribucijom i prodajom mlijeka o važnosti uvođenja HACCP-a.

HACCP je zakonska obaveza za kompanije iz ove branše. Implementacijom HACCP-a se vrši usklađivanje sa zakonom i propisima što je od važnosti za unapređenje poslovanja firmi i njihovu komunikaciju s domaćim i međunarodnim tržištem.

Uvođenjem HACCP-a u mljekarstvo smanjuje se opasnost od trovanja mlijekom i mliječnim proizvodima, povećava iskoristivost mlijeka kroz pravilno provođenje higijenskih postupaka i povećava povjerenje kupaca.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: