biznis
0

Doncafé osvojio srebrni šampionski pehar

Sarajevo-x.com
Uoči 74. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, koji će biti održan na Novosadskom sajmu od 12. do 19. maja 2007. godine, Stručna komisija za ocjenjivanje kvaliteta kafe dodijelila je srebrni šampionski pehar za širok asortiman i dobar kvalitet kafe kompaniji za proizvodnju i preradu kafe Doncafé.

Naime, na osnovu pregledanih i ocjenjenih 120 uzoraka, prijavljenih od 13 učesnika, Komisija je dodijelila 34 velike zlatne medalje, 32 zlatne, 25 srebrnih i 26 bronzanih medalja, od kojih je kompaniji Doncafe uručeno 20 vrhunskih priznanja, i to 10 zlatnih, 9 srebrnih i jedno bronzano. Također su proglašeni i šampioni u grupama proizvoda, te je tako u segmentu „instant“ kafe, „ice“ kafe i cappuccino Doncafé odnio još jednu pobjedu za proizvod „Doncafé Ice“ i osvojio titulu šampiona kvaliteta u grupi proizvoda.

Osvojivši značajne nagrade ovog prestižnog sajma, koji je već davne 1958. godine primljen u Uniju međunarodnih sajmova na kongresu u Solunu, kompanija Doncafé iznova dokazuje vrhunski kvalitet svojih proizvoda, a samim učestvovanjem na ovom sajmu potvrđuje i svoju čvrstu opredjeljenost za stalnim naporima poboljšanja i usavršavanja kvaliteta svojih proizvoda kako bi opravdala povjerenje svojih vjernih kupaca i potrošača.

U tom svjetlu, Doncafé je nastavlja i sa realizacijom svojih izvoznih planova, te se proizvodi Doncafea od ove sedmice mogu naći i na policama prodavnica Crne gore, a početkom maja posebno iznenađenje očekuje bh. potrošače, koji će moći uživati u okusu novoplasirane „instant“ kafe.