Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sto znaci da niko od uposlenih koji rade u kuhinji ili za sankom nema sanitarnu knjizicu....obzirom na trenutno higijensko-zdravstveno-socijalno stanje u BiH to znaci da medju nija ima i tuberana, sifilisticara, kliconosa... Da ne kazem da sigurno ima nepismenih i polupismenih koji i ne znaju kako oprati ruke, niti zasto i....eto nama salmonela i eserihija, blago nama...u centru Sarajeva...jadi moji....
prodju tri godine i slucaj zastario :)
@nuke napravio si veliku gresku ...vidimo se ubrzo
zatvorite kockarnicu koja je u sklopu caffea skorpion koji je u vlasnistvu amara sljive...samo mlate pare a ne mozes meda dobiti, a da o dozvoli ne pricam xD
A STA JE OVA INSPEKCIJA RADILA DO SADA ????
I koliko dugo ovaj hotel ovako radi. Kad je zadnji put bila inspekcija. ko daje 4 zvjezdice?
Pa dajte ljudi, dokle cemo glumiti da smo smotani. Hajde da napravimo da nam je svima bolje.
Ne moramo kaskati za evropom, mozemo je cak i preduhitriti i stavljati zakone koje ce evropa tek stavljati za 20 godina npr.
Ali isto tako bi se trebalo raditi na olaksicama da firme mogu po normi zaposljavati ljude. Ne treba firme opteretiti prevelikim porezima. Jer ipak one trebaju biti profitabilne, ali treba se raditi protiv zloupotrebe. Penzijsko osiguranje treba olaksati. Dosta nadnicara radi poslove koji traju recimo par dana. Oni sto naplate, dio te sume moraju uplatiti za penziju. Radni staz treba totalno promjeniti i napraviti vise na koliku sumu zaradis, obavezan si uplatiti za svoju penziju odredjen dio. Fleksibilnost, fleksibilnost i fleksibilnost.
NIGDJE NIGDJE NIGDJE....NIGDJE KO U BOSNI!!!!!
Pa ovako bi se i korupcija mogla utanjiti dobro. Samo davati nagrade po uspjesnoj prijavi. Od recimo 50KM eto da bubim cifru. Pa jedini izlaz ovim prekrsiocima je da budu po normi, jer nebi mogli placati mito svakom prijavljivacu. Nema teorije.
Ako ovo citaju gospoda iz porezne sto ne otvore javni telefon kao krimolovci npr..da mogu gradjani da prijave ne placanje poreza i ostalo???
Pa sta,kod nas u Mostaru na 20 turistickih objekata samo je 3 prijavljeno,a kamoli da iko bude od radnika prijavljen.
Zabraniti i zatvoriti objekat... Dosta je šalabajzera koji se bogate na račun radnika i države... Treba ga oderati..
A ovim bonusom bi se stimulisalo pravo razotkrivanje takvih prekrsilica. Ali, trebali bi se isto tako stvoriti mehanizmi da ovi privatni inspektori ne zloupotrebljavaju to (nagrada ili bonus daleko manja od kazne itd.).