Komentari (139)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ne znam koja budala šalje DHL-om ja jednom htio posiljku u Italiju poslat i tražili mi 400KM. Mogao sam za te pare kupit povratnu avionsku kartu do Italije i još prenoćit tamo.
Dobro hajde evo skontali ste napokon da nas kradete godinama, hocetel to promjeniti, hoce li to prestati? Narucim proizvod iz kine platim ga online, platim njegovu postarinu online, jos dodje postar donese kaze 1.80. ja mu dam 5 km on lafo nema kusur da mi vrati, eto to je realnost iz dana u dan.
@sampita4 Od poste do kuce sam isto platio, ali porezom. Ovo sto oni uzimaju 1.80 je radi pracenja posiljke, odnosno kako oni kazu radi nase "sigurnosti". Naravno ti ne mozes pratiti posiljku, jer ne dobijes informaciju sve dok ona ne stigne kod tebe kuci, nakon cega ti vise i ne treba pracenje. Apsurd nad apsurdima.
pa ja i danska nevelja onda kradu ljude. Narucio amortizere i USA dao 270km sa postarinom a fedex uzeo dodatnih 180km. lopovluk? Ili normala? Porez carina ko ce ti znat?
Placam carinu na postarinu. Samo u ovoj kriminalnoj tvorevini od nazovi drzave. Ali sta ces jedna stavka u nizu stavki gdje drzava pljacka vlastiti narod.
I N S P E K C I I I J A A A A
Nema djabe, ni kod stare babe.
ja koliko se sjecam, ovo je vazda vako bilo. Razlog je bio da kineski prodavci prenose iznos robe na shipping. Tako npr. nude proizvod u opciji 100 $ + freeshipping, kao i u opciji 50$ proizvod + 50 $ shipping. Njima dođe na isto, a tebi može pomoći da smuljaš. I onda su iz UIO-a rekli, sve se plaća. Tako da su nadrljali ovi sto starvno plaćaju neki shippping, kao kolateralna šteta.
BH poštu i BH Telecom drži stranka SDA, svoje ljude zapošljava i drže monopol. Zato nam je ovako
To se Dhl stavlja iznad drzave i drzavnih zakona. Uprava za idirektno oporezivanje je jedina validna da naplati porez i carinu. Ostali sto to rade su kriminalci i lopovi. Ali pouceni dosadasnjim iskustvim u BiH sve je moguce
Uredu je da brza pošta naplati usluge transporta robe, ali kako može naplaćivati carinu i porez???
Radi sa nama ko sta hoce. Znaju da ih u bosni nema tko tuziti niti se boje koga.
Narod glup pa ne reaguje.
Bravo. Eto nasli smo uzrok problema, samo jos da nadjemo rjesenje.
ocigledno dobro i masno placen clanak, kad je i danas u udarnim vijestima na naslovnici klix.a
Treba fadila novalica pitati za misljenje!
Sve dok se ne zalimo i ne tuzimo ih i javno ih ne prozivamo, oni ce raditi sta hoce! i ne samo oni nego bilo ko ko je stoka ko ovi!
@Zigollo takoe, svi guze doki po kitty ne oshinesh
Pa ljudi moji, to je valjda logicno, uzmi u obzir veliku vrijednost (auto od 100.000 €) i proizvodjac kaze imate besplatnu dostavu, sta treba da se ne obracuna ni jedna naknada za ulazak drugu drzavu... druga je stvar sto je nasa drzava takva da bi ti obracunala sve sto moze, jos da ti i uzme paket...