biznis
0

Delegacija Ambasade SAD-a u BiH posjetila projekte u razvoju firme SEIC LLC

Klix.ba
Društvo za ulaganje u Južnu Evropu (SEIC) trenutno razvija četiri projekta u Sarajevu, uključujući projekte hotelskog brenda Marriott.
U planu je da se hotel Residence Inn by Marriott na lokaciji Čobanija završi do kraja 2014. godine. To će biti prvi internacionalni hotelski brend u Sarajevu od Olimpijskih igara 1984. godine.

Sa više od 600 nekretnina u SAD-u, Kanadi, Evropi, Bliskom istoku i Centralnoj Americi, Residence Inn by Marriott lider je u oblasti produženog hotelskog boravka. Dizajniran za duži boravak, brend nudi prostrane apartmane sa odvojenim dnevnim i spavaćim sobama. Funkcionalne i moderno opremljene kuhinje, mogućnost dostave namirnica, prodavnice na raspolaganju 24 sata i besplatan doručak, pomoći će gostima da održe zdravu ravnotežu dok su na putu. Besplatan bežični internet omogućava gostima da ostanu u stalnom kontaktu sa porodicom i radnim kolegama, dok mogućnost korištenja fitness sale i privlačnog prostora hotelskog predvorja pružaju ugodnu atmosferu za posao i relaksaciju.

Planirane investicije SEIC-a u bh. ekonomiju do sada iznose 60 miliona KM. Tim investicijama je kreirano više od 500 radnih mjesta, uključujući i sektor građevinarstva.

Predstavnici Ambasade SAD-a BiH, koji su posjetili ove projekte, istaknuli su da će Marriott projekti koje razvija SEIC vratiti velike američke hotelske korporacije na tržište BiH, te podržati napore na razvoju turizma u državi i daljnji razvoj bh. ekonomije.